Nieuwsalert per mail ontvangen

Met het vliegtuig op wintersport naar Fügen-Kaltenbach

Wintersportredacteur

Het is een van de dingen waar je tegenaan loopt tijdens het boeken van een wintersportvakantie. Hoe ga je er heen? Veel Nederlanders reizen per auto af naar Oostenrijk. Maar er wordt steeds vaker gekozen om met het vliegtuig op wintersport te gaan. Reizen per vliegtuig kent een aantal voordelen ten opzichte van reizen per auto. Deze lichten wij in dit artikel uit. Als voorbeeld hebben we de Erste Ferienregion im Zillertal genomen: regio Fügen-Kaltenbach.

Praktische informatie

De vliegvelden die rondom de regio Fügen-Kaltenbach liggen zijn op een afstand van tussen de 50 km en 170 km. Minimaal een keer per dag vertrekt er een vliegtuig vanuit Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam naar Innsbruck. Deze vliegvelden hebben een directe verbinding met Innsbruck. Met het vliegtuig ben je ongeveer anderhalf uur onderweg naar Innsbruck.  Vanaf het vliegveld van Innsbruck rijdt er een shuttle service die je direct naar je onderkomen in de Erste Ferienregion im Zillertal brengt.

Afstanden van de vliegvelden en de regio Fügen-Kaltenbach:

  • Vliegveld Innsbruck (50 km)
  • Vliegveld Salzburg (145 km)
  • Vliegveld München (170 km)

Voordelen

Fris aankomen

Iedereen die wel eens met de auto op wintersport is gegaan herkent het wel, je komt gaar aan op de plaats van bestemming. Urenlang zit je in de auto en moet je je concentreren. Kans op een goede nachtrust is nihil. Je kunt wel even je ogen dicht doen als iemand anders aan het rijden is, maar ideaal is het niet. Als je reist per vliegtuig stap je een stuk frisser uit op de plaats van bestemming. Je kunt je tijdens de vlucht lekker ontspannen met een filmpje of een puzzel.

Korte reistijd

Zelfs met de wachttijden op het vliegveld ben je minder lang onderweg dan met de auto. Je hebt geen last van files op de snelwegen en je staat hooguit 20 minuten in de rij voor de paspoortcontrole.

Mooi uitzicht

Tijdens je vlucht naar Innsbruck vlieg je over de Alpen. De bergen zijn van de grond af gezien al imposant, maar als je er overheen vliegt heb je een indrukwekkend uitzicht over het gebergte. Dit is een uitzicht wat je eens gezien moet hebben. Met alle besneeuwde bergtoppen raak je meteen in de wintersportstemming.

Wintersportuitrusting mee

Vanuit Nederland vliegen KLM en Transavia richting Innsbruck. Als je je eigen wintersportuitrusting hebt, dan wil je deze natuurlijk meenemen op wintersport. Bij Transavia kun je dit voor €29,- per enkele reis meenemen. Bij KLM kun je ervoor kiezen om in plaats van een koffer je ski- of snowboardmateriaal meeneemt als ruimbagage. Wanneer je naast je koffer extra ruimbagage wilt boeken voor je ski- of snowboardmateriaal betaal je online €25,- bij KLM. Check altijd voor vertrek wat je mee mag nemen als wintersportuitrusting.

Eigen ervaring

Wij reizen zelf regelmatig naar de Alpen en we vliegen dan met name op Innsbruck. We kiezen dan op het vliegveld vaak voor een huurauto of we worden opgehaald door iemand van ons team die al aanwezig is. Met de ochtendvlucht vanaf Schiphol sta je dan alsnog erg vroeg op de piste. En dat hoeft dus niet heel duur te zijn. We hebben zojuist nog een retourtje voor 68 euro geboekt zonder bagage.

Meer informatie over vliegen naar Fügen-Kaltenbach

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in