Nieuwsalert per mail ontvangen

Met een parachute door een ijsgrot

Als je als extreme sporter wil scoren op het internet moet je iets doen wat anderen nog nooit hebben gedaan. En dat is speedriding pionier Ueli Kestenholz op het lijf geschreven. Hij was een van de eersten die ooit een parachute en ski’s tegelijk benutte en is daar redelijk bedreven in geworden. Onlangs vloog de Zwitser met z’n parachute door een ijsgrot en dat leverde mooie beelden op.

Waar wij als doodgewone skiërs het al een hele prestatie vinden om überhaupt een parachute te kunnen besturen, doet Ueli er nog een schepje bovenop. De 41-jarige houdt wel van een beetje uitdaging, dus bedacht hij door een ijsgrot te vliegen. Voor het idee een 10 en voor de uitvoering eveneens een 10 wat mij betreft. Wat jij?

Ueli is een alleskunner op het gebied van wintersport. Misschien zegt z’n naam je wel iets, want je zou hem kunnen kennen van tv. In 1998 won hij in Nagano de allereerst Olympische medaille in het snowboarden ooit. In 2006 stopte hij na zijn derde Olympische spelen met het snowboarden op de piste en focuste hij zich volledig op het freeriden. Daarnaast werd hij pionier in het speedriden.

In 2008 maakte hij de baanbrekende multisport film ‘Playgravity’, waarbij onder andere speedriden, snowboarden, paragliden, BASE-jumpen en klimmen beoefend worden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in