Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Met dit initiatief skiën kinderen gratis in Oostenrijk, Italië en Zwitserland

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Met het initiatief ‘Kids on Ski’ willen skigebieden in Oostenrijk, Italië en Zwitserland ouders aanmoedigen om hun kinderen kennis te laten maken met de wintersport. In de winter 2023/2024 start de pilotfase van dit nieuwe concept. Het doel is om de komende drie jaar 50.000 kinderen gratis te leren skiën en snowboarden. Hoe je hier gebruik van maakt? Dat leggen we je graag uit.

Kids on Ski: kinderen skiën gratis

Om wintersporten in de Alpenlanden te promoten doen onder andere Serfaus-Fiss-Ladis, Leogang, de Aletsch Arena, Grindelwald, Alta Badia en Madonna di Campiglio mee met het initiatief ‘Kids on Ski’. Onder andere door financiële en demografische veranderingen zijn er steeds minder gezinnen die kinderen meenemen op wintersport. Jonge skiërs zijn steeds zeldzamer op de piste en om dit te veranderen is het initiatief bedacht. Met Kids on Ski willen de skigebieden de kinderen al op jonge leeftijd (3 tot 5 jaar) in aanraking brengen met wintersport. Het initiatief is gestart vanuit het bedrijf Mountain Management Consulting. Het doel is om ongeveer 50.000 kinderen de komende drie jaar te ondersteunen met acties en aanbiedingen op de wintersportbestemmingen.

Pilotfase is gestart

Komende winter kunnen 1200 kinderen gratis de piste op in zes skigebieden in de Alpen. Waar? De deelnemende skigebieden zijn Serfaus-Fiss-Ladis en Leogang in Oostenrijk, de Aletsch Arena en Grindelwald in Zwitserland en Alta Badia en Madonna di Campiglio in Italië. In de skigebieden worden in totaal 200 gratis skivakanties aangeboden. Daarbij is inclusief: vijf halve dagen skiles, wintersportuitrusting, liftpassen en de accommodatie voor het kind (tenzij er een betalende begeleider is). Het initiatief wordt ondersteund door VVV’s, lokale skischolen, de liftmaatschappijen, accommodaties, skiverhuur en andere grote sponsors zoals Leitner, Doppelmayr, Skidata en Sunkid.

Als de pilotfase goed verloopt wordt het initiatief vergroot en uitgebreid naar 50 grote skigebieden in de Alpen. Uiteindelijk is het doel dat ongeveer per jaar 1000 kinderen volledig gratis wintersporten in de deelnemende skigebieden.

Hoe werkt Kids on Ski?

Sinds 10 november kun je je opgeven voor Kids on Ski. Via de website van de organisatie kun je een skigebied en een periode kiezen. Op de websites van de skigebieden zelf is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een van de plekken. Daarbij stuur je een mailtje met je gegevens en een uitleg waarom je graag gebruik wilt maken van het aanbod van Kids on Ski. De mogelijke data zijn voor elk skigebied anders. Kijk dus vooral bij alle skigebieden voor de mogelijkheden. Wellicht kan jouw kind komende winter gratis op wintersport!

Skiklasje Serfaus Fiss Ladis wintersport voorjaarsvakantie

Lees ook: In dit skigebied in Oostenrijk kunnen kinderen tot 10 jaar gratis op wintersport

phone_iphone

Volg je ons Whatsapp-kanaal al?

Wil je bericht ontvangen zodra we een belangrijk artikel plaatsen op onze website? Dat kan gaan over verse sneeuw, ontwikkelingen in de wintersportwereld of ander belangrijk nieuws wat te maken heeft met de skigebieden. Super handig, zo mis je niets! Via deze link ga je naar het kanaal en kun je op ‘volg’ klikken ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in