Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Meiners over de Spelen: “Gelukt als ik twee goede runs ski” (video)

Wintersportredacteur

Dit jaar hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer twee alpineskiërs die voor Nederland uitkomen op de Olympische Winterspelen. Eerder deze week kwam Adriana Jelinkova in actie op de reuzenslalom bij de vrouwen en komende zondag is het de beurt aan Maarten Meiners. Hij start dan op de reuzenslalom en is op het moment in Beijing om zichzelf voor te bereiden. Hij sprak met Eurosport over zijn ervaring en hoe hij zich voorbereidt. Je ziet het in de video hieronder.

Tóch naar de Olympische Winterspelen

Nog geen maand geleden kwam het verlossende woord: Meiners mocht toch naar de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing. De Nederlandse skiër had in eerste instantie niet voldaan aan de eisen van het NOC*NSF, twee keer top-16 of een keer top-8. Toch besloot de sportkoepel hem een plek op de Spelen te geven ‘op basis van bijzondere omstandigheden’. Vanwege de coronapandemie werd hij, ten opzichte van skiërs uit de Alpenlanden, benadeeld in zijn voorbereiding. Veel skigebieden waren namelijk alleen open voor de nationale teams van het eigen land. Er was dus geen gelijke kans op een goede voorbereiding op dit seizoen, aldus Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging. En dus is Meiners een van de Nederlandse atleten op de ski-onderdelen van de Winterspelen.

Lees ook: dit is het programma van de Olympische Winterspelen 2022, de ski- en snowboardonderdelen

Interview met Eurosport

Eurosport ging in gesprek met Meiners over zijn Olympische avontuur. Hier werkt de Nederlandse alpineskiër al 15 jaar naartoe en hij vertelt hoe hij het allemaal ervaart. De sfeer is goed en “als ik in twee runs mijn beste skiën kan laten zien, zijn de Spelen voor mij gelukt”, vertelt hij in het interview. Meer hierover en over zijn voorbereiding naar de wedstrijd toe, zie je in de video hieronder.

Wil je meer zien van de Olympische Spelen? Dat kan bij discovery+.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in