Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Megabedragen voor accommodaties in Davos tijdens WEF

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in de wintersportstad Davos is in volle gang. Wereldleiders praten daar deze week met elkaar over belangrijke kwesties. En dat brengt accommodatieschaarste met zich mee. Wie last-minute nog even naar Davos wil om te skiën, moet exorbitante bedragen betalen voor een accommodatie.

WEF Davos

Elk jaar wordt in Davos een bijeenkomst van het World Economic Forum gehouden. Politieke leiders uit meer dan 120 landen en vertegenwoordigers van 1000 grote bedrijven praten daar over de handel, economische ontwikkeling, klimaat en andere belangrijke kwesties. Je kunt je voorstellen dat het druk is in de Alpenstad, die zo’n 12000 inwoners telt. Want niet alleen de deelnemers aan de bijeenkomst zijn er, maar ook de bijbehorende entourage met veiligheidsdiensten en andere werknemers worden ingevlogen.

Prijsexplosie

Ook dit jaar leidt het WEF daardoor tot een prijsexplosie bij accommodaties. Wil je last-minute vier nachten slapen in een simpel appartementje, dan kun je van vandaag tot zondag terecht voor nog net geen 20.000 euro. En dan hebben we het over appartementje van 70 vierkante meter, met 1 slaapkamer. De inrichting is verre van luxe, eerder heel basis en gedateerd. Douchen doe je bijvoorbeeld in het bad met een douchegordijntje. Het heeft er alle schijn van dat het gaat om een huurwoning, waarvan de huurder een slaatje wil slaan uit het WEF. En zo worden er op boekingssites meerdere soortgelijke appartementen aangeboden voor prijzen tussen de 2000 en 4500 euro per nacht.

Tijdelijke prijsverhoging

Wil je echter volgende week op wintersport naar Davos, dan kan dat weer voor een normale prijs. Dan gaan de appartementjes weer weg voor bedragen tussen de 150 en 300 euro per nacht. Luxer kan natuurlijk ook, maar dan is er in ieder geval weer keuze. Kortom, verhuurders willen deze week echt profiteren van de budgetten die de politici en de grote bedrijven te besteden hebben.

Hotelvereniging geschokt

De voorzitter van de hotelvereniging in Davos, Tamara Henderson, laat in de Zwitserse nationale media weten geschokt te zijn. “Dat is gewoon onbegrijpelijk voor mij. Je kunt het niet langer rechtvaardigen. In mijn ogen is het overdreven.” Volgens haar probeert de hotelvereniging de prijzen onder controle te houden, maar er zitten een paar zwarte schapen bij die profiteren van het feit dat deelnemers elke prijs betalen.

Wil jij nou naar Davos volgend jaar, let dan even op in welke week je boekt. Want een wintersport in het gebied is echt aan te raden, maar dan natuurlijk wel tegen een normale prijs.

Wintersport in Davos

Benieuwd naar een wintersport in Davos Klosters? Wij zijn daar een aantal jaar geleden geweest voor de opnames van 24 UUR IN. Je zie de aflevering hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in