Nieuwsalert per mail ontvangen

Meer sneeuw in het vooruitzicht

Momenteel hebben de Alpen te maken met een storing die tot wel 30 cm sneeuw met zich mee kan brengen. Waar de afgelopen weken de kwaliteit van de pistes drastisch achteruit was gegaan door te zachte omstandigheden kan er in de bergen weer genoten worden van een witte wereld. In sommige gebieden was de sneeuwgrens gestegen richting de 1.200 meter grens en was het in de lager gelegen skigebieden niet even prettig om te skien. Ook de plaatselijke bewoners keken uit naar het moment van sneeuwval en zagen de sneeuwgrens weer dalen naar circa 300 a 400 meter. De nieuwe winterse periode is aangebroken..

Er heerste een hoop onrust onder de Nederlandse wintersporters die in de maand januari richting de Alpen zouden vertrekken. Gaat er nog sneeuw vallen? Zijn de temperaturen niet te hoog? Hoe hoog ligt de sneeuwgrens? Allemaal vragen die sinds gisteren positief beantwoord kunnen worden. Het koufront dat momenteel de Alpen passeert geeft een 100 procent garantie voor sneeuwval en kou.

Alle pistes in de Alpen landen waren op sommige plekken veranderd in een ijsbaan door de langdurige uitstel van nieuwe sneeuw. Het was dan ook noodzakelijk om met goed geslepen materiaal aan te komen. De weersverandering was in de Alpen op donderdagmiddag duidelijk te merken. De strak blauwe lucht moest plaats maken voor donkere sneeuwwolken. Dit resulteerde dan ook aan het einde van de dag in sneeuwvlokken en slechter zicht op de piste.

Vooral in de Alpennoordkant kan er gerekend worden op zeer veel sneeuw (20 a 30 cm sneeuw). Gisteren heeft het hier al onafgebroken gesneeuwd en zorgde voor sneeuw tot in de dalen. Het 0 graden punt ligt momenteel rond de 800 meter grens en zal de komende dagen verder naar beneden zakken

We kunnen dus weer uitkijken naar meer sneeuw en de Nederlandse wintersporters hoeven zich geen zorgen te maken.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in