Nieuwsalert per mail ontvangen

Medewerkers van skigebieden volop in training voor de winter

Wij kunnen allemaal niet wachten tot de meeste skiliften in Oostenrijk weer geopend zijn. Smachtend kijken wij naar de weersvoorspellingen en hopen dat het zonnetje en het wolkje veranderen in een grote sneeuwvlok. Zo beredeneren wij tenslotte het weerbericht, want een sneeuwvlok brengt ons weer helemaal in de winterstemming. Ook in de skigebieden zijn deze voorbereidingen weer volop aan de gang. De sneeuwkanonnen worden weer geïnstalleerd, de laatste werkzaamheden aan de skiliften worden verricht en de medewerkers van de skigebieden krijgen cursussen voor het nieuwe seizoen. 

De medewerkers van een skigebied zijn verplicht om bepaalde trainingen en cursussen af te ronden. Veel van deze cursussen hebben te maken met het waarborgen van de wintersporters in het skigebied tijdens hun wintersportvakantie. Zo ook de reddingsdiensten die bij situaties goed moeten optreden en binnen enkele seconde beslissende handelingen kunnen verrichten.

In de skigebieden worden op dit moment dan ook veel cursussen gegeven zodat iedereen weet wat er moet gebeuren in noodsituaties. Een van die situaties is het stilvallen van skiliften als gevolg van stroomuitval of harde wind. Hierbij is de aanwezig dat de getroffen personen uit de skilift gehaald moeten worden. Om alles zonder problemen te laten verlopen is het noodzakelijk om volgens bepaalde richtlijnen te handelen. “Alle bedrijfsleiders krijgen elk jaar trainingen en cursussen zodat zij bij blijven met nieuwe ontwikkelingen en kennis. Ook de lokale brandweerkazerne en ambulanceposten zijn bij deze oefeningen betrokken,” aldus woordvoerder van Zillertal Arena.

 

Hierbij de foto’s van de Zillertal Arena. Prima weer om zulke cursussen te krijgen!

zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-i
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-ii
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-iii
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-iv
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-v
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vi
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vii
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-viii
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vv
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vvi
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vvii
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vvv
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen-vvvi
zillertal-arena-trainingen-en-cursussen

Niet alleen in de Zillertal Arena worden deze werkzaamheden uitgevoerd. Elk skigebied is op dit moment in training voor deze handelingen. Van de week publiceerden wij al het artikel over Flachau, waar de trainingen en cursussen ook gegeven werden.

Reddingsdiensten skigebieden trainen voor het winterseizoen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in