Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Man skiet letterlijk en figuurlijk vlammend naar beneden

Wintersportredacteur

Omstanders moeten raar hebben opgekeken van de actie van Hugo Manhes, een regisseur uit het Franse Aurillac. Met zijn team heeft hij een korte video gemaakt van een skiër die letterlijk en figuurlijk vlammend naar beneden skiet.

Zijn video ‘Un Skieur en Feu’ is een schreeuw om aandacht voor klimaatverandering. Hij maakt hiermee zijn vraagtekens over de toekomst van skigebieden in het Franse middelgebergte merkbaar. De aarde warmt op en daardoor wordt het skiseizoen steeds korter.

Brandende skiër

Het idee om deze video te maken, ontstond na het zien van een shot in een video van Daft Punk. Hierin is een man te zien die brandend door de woestijn loopt. “Ik wilde dit graag omzetten naar iemand op ski’s”, laat Manhes aan de Franse website franceinfo weten. Het was een behoorlijke klus om de video te realiseren. Uiteindelijk is ‘Un Skieur en Feu’ opgenomen in Les Deux Alpes. En zoals je kunt zien, zijn de beelden behoorlijk indrukwekkend.

Maatregelen

Om een brandende skiër veilig te laten afdalen, is best wel wat techniek nodig. In de video is een voormalig lid van het Franse freestyle skiteam te zien. Voordat ze de stunt konden uitvoeren, werd zijn lichaam ingesmeerd met een speciale gel die zijn lichaamstemperatuur gedurende 45 minuten verlaagde. Hij kreeg vier lagen, brandvertragende kleding aan en werd ingesmeerd met een speciale brandpasta. Absoluut een gevalletje van ‘don’t try this at home’. De stunt was niet zonder risico en daarom was er een groot team met specialisten aanwezig om op elk moment te kunnen ingrijpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in