Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Man koopt skigebied om het meteen weer te sluiten

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Bijzonder nieuws uit Amerika. Toggenburg Mountain, een klein skigebied in Fabius (vlakbij Syracuse, New York), is net verkocht, maar zal haar liften en pistes nooit meer openen. De nieuwe eigenaar, Peter Harris, heeft namelijk al twee skigebieden in de buurt en Toggenburg zou daarmee concurreren.

Na 68 jaar is skiën op Toggenburg Mountain officieel verleden tijd. Harris noemt het een moeilijke beslissing.

Concurrentie

Bijna 70 jaar lang hebben skiërs kunnen genieten van de +/- 8 km aan pistes van Toggenburg Mountain. Het skigebied werd ooit in 1953 ontwikkeld en opgericht door Jim Hicky en familie en heeft skiërs in de buurt al die tijd van fijne skimogelijkheden voorzien. Dat is nu verleden tijd. Al sinds 2015 is Hicky geen eigenaar meer. Hij verkocht het gebied toen aan John en Christine Meier, eigenaren van het nabijgelegen skigebied Greek Peak. Het koppel beloofde destijds dat skiërs in de buurt van Syracuse hier alleen maar van zouden profiteren, aangezien je nu met één skipas op de pistes van Greek Peak en Toggenburg Mountain kon skiën. De realiteit was anders: het was meer een slinkse manier om skiërs van het kleine naar het grote gebied te leiden en zo te concurreren met Peter Harris, eigenaar van Song Mountain en Labrador Mountain. Harris had een aantal maanden daarvoor namelijk beide gebieden middels een skipas met elkaar verbonden. En tja, de concurrentie moet je natuurlijk wel voorblijven.

Investeringen bleven uit

John en Christine investeerden flink in Greek Peak en iedereen dacht dat ook Toggenburg Mountain een flinke upgrade zou krijgen. De realiteit was anders, het koppel focuste zich vooral op Greek Peak. Uiteindelijk werd vorige week besloten Toggenburg maar te verkopen.

Dicht na 68 jaar

Al snel kwam daar een nieuwe eigenaar: Peter Harris. Je zou denken om er zijn bestaande skiregio mee uit te breiden, maar niks is minder waar. Harris heeft het skigebied alleen gekocht om het meteen weer te sluiten. Peter bezit al twee skigebieden en door deze derde te sluiten kan hij daar meer bezoekers naartoe trekken. Volgens hem een moeilijke beslissing, maar genomen omdat er volgens hem te weinig skiërs zijn om in alle drie de skigebieden te skiën. Na 68 jaar is skiën op Toggenburg dus officieel verleden tijd.

Voormalig eigenaar en oprichter Jim Hicky laat aan CNYCentral weten het ontzettend jammer te vinden. “It’s reached the point where there’s not a lot for me to do about it. There’s no sense of being upset about it and getting angry because it’s not going to do anything.”

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in