Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo zien de skigebieden er nu uit

© Jasper Last

Wintersportredacteur

Hoewel het overwegend mild is in de skigebieden, kan er heerlijk geskied worden in de Alpen in de kerstvakantie. Dat blijkt uit de vele foto’s die zijn ingestuurd na onze oproep van vanochtend. We werden overladen door wintersportbeelden en het skiplezier spat er vanaf! Zo liggen de skigebieden er op dit moment bij.

De huidige sneeuwomstandigheden

Wij vroegen jullie hoe het nu is in de skigebieden en jullie foto’s spreken boekdelen. Ondanks de vele negatieve berichten over de skigebieden de afgelopen dagen, kan er in heel veel skigebieden prima geskied worden. Hoewel het uitzicht richting de dalen niet helemaal is wat je zou verwachten tijdens de wintersport in januari, is het boven op de berg toch overwegend wit in de skigebieden. In de meeste dalen en op zonnige zuidhellingen is het groen naast de pistes. Dat levert die plaatjes van witte stroken op, die je in de Nederlandse media veel hebt gezien de afgelopen dagen. Toch is het echt niet een en al treurigheid. Ja, er zijn minder pistes open dan normaal. En ja, sommige skigebieden hebben echt pech gehad met de omstandigheden. Maar lang niet overal is het heel slecht gesteld. Sterker nog, het ziet er op veel plekken gewoon prachtig uit! Dat bewijzen de onderstaande foto’s, waar wij jullie ontzettend voor willen bedanken. Helaas konden we niet alle foto’s plaatsen, want het zijn er simpelweg te veel!

Live-foto’s uit Oostenrijk in de kerstvakantie

De Skiinformatie volgers zijn druk bezig geweest met het vastleggen van hun wintersport, zo blijkt maar weer! De onderstaande foto’s hebben jullie vandaag of eerder deze week gemaakt in Oostenrijk. Er ligt vooral beneden minder sneeuw dan normaal, maar in de meeste skigebieden kan nog steeds tot het dal geskied worden. En de pistes zijn misschien ’s ochtends wat hard en ’s middags wat zacht, toch melden jullie dat er in de skigebieden alles aan wordt gedaan om de afdalingen zo mooi mogelijk te maken. En dat het dus niet zo slecht is als het vanuit Nederland lijkt.

› Boek je wintersport naar Oostenrijk vanaf € 245,-

Update uit Zwitserland

Volgens een Helmie Ramakers in Zwitserland is de sneeuw op de Riederalp prima. Alleen aan het einde van de dag veranderen de pistes in pap door de warmte. Vandaag is er nog een nieuw laagje sneeuw gevallen en ook morgen kun je vanaf 1800 meter vlokken verwachten. De pistecondities kunnen dus alleen nog maar beter worden!

› Boek je wintersport naar Zwitserland vanaf € 268,-

Foto’s uit Italië

De wintersporters in de Dolomieten zijn erg tevreden! Het sneeuwgebrek lijkt hier veel minder aanwezig dan in de andere wintersportlanden. Dat zie je ook op de doorgestuurde foto’s van de skigebieden in de kerstvakantie. Het ziet er heerlijk uit!

› Boek je wintersport naar Italië vanaf € 276,-

De Franse skigebieden in de kerstvakantie

Bovenin is het prima te doen volgens wintersporters in Frankrijk. Hoewel ze beneden wel erg toe zijn aan verse sneeuw. Hier draaien de sneeuwkanonnen dan ook op volle toeren in de meeste gebieden. In sommige gebieden in Frankrijk is er vandaag een vlokje sneeuw gevallen, bijvoorbeeld in La Toussuire en Val Cenis. Hopelijk komt er nog een flinke sneeuwdump, dan kunnen alle skigebieden weer openen in Frankrijk.

› Boek je wintersport naar Frankrijk vanaf € 156,-

Binnenkort sneeuw

De foto’s hierboven laten wat ons betreft zien dat je op veel plekken prachtig kan skiën! Wij zouden graag heerlijk skiën nu. En ja, de sneeuw is wel welkom. Maar als het goed is komt die binnenkort

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in