Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo winters is het nu in de skigebieden

Vandaag in Samnaun

Wintersportredacteur

Naast de tientallen skigebieden die het seizoen al zijn gestart, is de skistart dit weekend in nog een lijst met nieuwe regio’s. De sneeuwdump van eind november/begin december heeft zoveel sneeuw gebracht dat we wel kunnen spreken van een droomstart van de winter 2023/2024. Zo sneeuwrijk is het al jaren niet meer geweest aan het begin van het skiseizoen. Kijk je mee naar de heerlijke beelden uit de skigebieden van dit moment? En sla jij vast je slag bij DAKA, waar ze de seizoensstart vieren met veel korting?

Seizoensstart in verschillende gebieden

Na dit weekend zijn vrijwel alle grotere skigebieden geopend in de wintersportlanden in Europa. December is dé maand qua ski-openingen in Europa. Vooral dit jaar kun je een wintersport in december zeker overwegen. De omstandigheden zijn echt hemels. Er ligt een dikke laag sneeuw op de pistes en onwijs veel afdalingen zijn al geopend. Ook dit weekend is het heerlijk op de piste. De zon komt veelal tevoorschijn en af en toe kan er een vlok sneeuw vallen. Ben je al helemaal ready voor de wintersport?

Tijd om je uitrusting compleet te maken

Niet alleen in de skigebieden gaat het los, maar ook DAKA gaat los en viert deze droomstart groots! Er zijn verschillende acties waar je in een van de 16 winkels of online gebruik van kunt maken. Zo profiteer je onder andere van:

Live uit de skigebieden

Hoe het nu is in de skigebieden? We hebben enkele beelden voor je verzameld. Deze skigebieden zijn allemaal recent geopend of starten vandaag! Zoals je kunt zien is het overwegend bewolkt. Ook is er vandaag weer kans op een vlok sneeuw her en der.

Prachtige beelden uit Samnaun

Onze collega Miranda is vandaag te vinden op de pistes van Samnaun. En ze stuurt beelden waar we vandaag in Nederland ontzettend jaloers van worden. In een foto-update later vandaag zie je nog meer heerlijke beelden van haar. Ze vertelt: “Het heeft gisteren nog een beetje gesneeuwd, maar nu begint de dag met een paar wolken én zon. En de pistes liggen er waanzinnig mooi bij!”

Heerlijk weer in Gerlos

Collega Frank is vandaag met de familie te vinden in Gerlos. En hoe het daar is? Dubbel en dwars genieten tijdens het openingsweekend. De sneeuw is perfect, het weer ook en het is lekker rustig op de piste.

Sneeuwrijk Damüls vanaf nu geopend

Je kunt weer terecht in ViaLattea

Zo is het nu in Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau

Serfaus-Fiss-Ladis opent de deuren met een laagje verse sneeuw

Dachstein West klaar voor de wintersporters

Eerste pistes in Megève geopend voor de wintersporters

Skiën in het diep winterse Galtür kan weer

In de Zillertal Arena kun je nu afdalen

Op de Schattberg Ost in Saalbach-Hinterglemm is het waanzinnig mooi vanochtend

Prachtig bij de Obernberger See

Ook buiten de geprepareerde piste is het mooi. Collega Bettina deed vandaag een skitour bij de Obernberger See (dicht bij de Brennerpas). Koud, maar wel ontzettend mooi!

Ik kan niet wachten om naar de sneeuw te gaan als ik deze beelden zie, wetende dat de skigebieden geopend zijn! Jij ook niet, toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in