Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: zo is het in de nog geopende skigebieden

Wintersportredacteur

Dit is echt hét moment om in het voorjaar nog een wintersport te plannen. Eind maart, april en mei zijn tot nu toe erg sneeuwrijk geweest voor de hooggelegen skigebieden. Er ligt nog onwijs veel sneeuw en de pistecondities zijn dus uitstekend. Of je nu nog kunt skiën? Ja zeker, enkele gletsjergebieden zijn nog open en de zomerskigebieden beginnen het seizoen langsaamaan.

Skiën in mei

In Europa kun je op dit moment nog de piste op in een paar Scandinavische skigebieden, in Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Twee skigebieden (Hintertuxer Gletscher en Matterhorn Glacier Paradise) zijn zelfs het hele jaar door geopend voor wintersporters.  Het aanbod is wel beperkt, de meeste skigebieden in de Alpen sluiten na Pasen. In mei vind de verplaatsing van de geopende skiactiviteiten van het noordelijk halfrond naar het zuidelijk halfrond plaats. De zomer breekt bij ons echt door, terwijl de skigebieden in onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië zich klaarmaken voor de winter.

Hier kun je nog skiën in mei!

Zo is het nu op de piste!

Vandaag hangen er zware wolken boven de gletsjerskigebieden in Oostenrijk en deels Zwitserland. Er valt nog eens een vers laagje sneeuw en dat is perfect voor de nog geopende gebieden. Zoals al aan het begin van de week voorspeld zijn de sneeuwwolken vandaag vooral aanwezig in Oostenrijk boven de 2000 meter hoogte. Er valt een laagje van ongeveer 10 centimeter.

Zo was het gisteren in het Italiaanse skigebied:

Hoeveel sneeuw ligt er?

Na het erg sneeuwrijke einde van het winterseizoen ben je waarschijnlijk benieuwd hoeveel sneeuw er nog ligt op de pistes. Sneeuw in april en mei is niet gek, maar blijft elk jaar weer bijzonder voor ons Nederlanders! Heb jij al eens nagedacht over een wintersport in het voorjaar?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in