Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: skiën in het sneeuwrijke Obertauern

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een hele milde periode vorige week in Oostenrijk zijn we vandaag de pistes opgegaan in Obertauern om te kijken hoe die erbij liggen. Van een teleurstelling was er zeker geen sprake. Het skigebied ligt er prachtig wit bij! De condities zijn goed en er kan zelfs geskied worden op kraakverse sneeuw met een heel klein zonnetje. Hoe dat eruit ziet? Dat zie je in deze live-update.

Obertauern: een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk

Dat Obertauern na een week met temperaturen ruim boven het vriespunt er nog steeds uitziet als een winterwonderland, komt onder andere door de hoge ligging van het skigebied. De pistes beginnen in Obertauern bij 1630 meter en reiken tot 2313 meter. Het is niet voor niets een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Je vindt hier ongeveer 100 km aan pistes. Uitzicht heb je vanaf hier op verschillende bergtoppen en het dorp Obertauern dat langs de doorgaande weg ligt. Skiën kun je rondom het dorp. Vanuit het dorp kun je dus zo de berg op. Er zijn veel ski-in en ski-out mogelijkheden. Erg bekend en een goede tip in dit skigebied is de Tauernrunde. Een skitocht van 12 km die je door het hele skigebied brengt.

Eerste skidag in Obertauern

Vandaag is de eerste van de twee skidagen die wij doorbrengen hier in Obertauern. De voorspellingen waren al hoopgevend: de temperatuur zou weer enkele graden onder nul dalen, het zou zelfs een klein beetje gaan sneeuwen en er zouden enkele zonnestralen zijn. Alle ingrediënten voor een perfecte skidag. En dit klopt redelijk! Vanochtend stapten we de piste op met -5 graden Celsius en sneeuwvlokken. Helaas wel met bovenin veel mist, maar in de loop van de dag werd het zicht stukken beter. De zon liet zich zelfs even zien!

Geniet je mee?

Zo ziet het eruit als je gaat wintersporten in de kerstvakantie! Hoewel het misschien iets drukker is dan buiten een vakantieperiode, verspreiden de wintersporters zich heel snel over het hele skigebied. Van grote drukte kun je dus niet spreken! En zoals je eerder vandaag hebt kunnen lezen, hebben wij in Obertauern geluk, want lang niet overal ligt zoveel sneeuw.

Morgen gaan we weer de piste op, dan zijn de voorspellingen nog iets zonniger!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in