Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

LIVE-UPDATE: Het sneeuwt plaatselijk weer in Oostenrijk!

Wintersportredacteur

De dag begon vandaag weer met een heerlijk zonnetje, maar dat was op sommige plaatsen van korte duur. Er stond namelijk weer verse sneeuw op het programma. Heerlijk om te zien hoe het witte goud langzaam naar beneden dwarrelt en de pistes weer voorziet van een verse laagje natuursneeuw.

Voor de wintersporters die vandaag op de berg in de gelukkige gebieden waren was het wel even schakelen. De dag op het terras beginnen, zonnestralen die overuren maakte en prachtig geprepareerde pistes. Nu, een paar uur later is dit compleet veranderd en hebben de sneeuwwolken het overgenomen. Je zag rond 13.00 uur dat de bewolking langzaam de Alpen veroverden en binnen no-time voor sneeuwval zorgde. Heerlijk beeld, want de skigebieden kunnen dit extra laagje goed gebruiken.

De condities op de pistes zijn op dit moment niet ideaal. De bewolking in combinatie met sneeuwval zorgt voor slecht zicht. Daarnaast ontstaan er grote sneeuwhopen waardoor, zeker voor beginners, erg lastige pistecondities ontstaan. Om nog redelijk diepte te kunnen inschatten is het dragen van een goggle met oranje glazen noodzakelijk, want anders heeft het überhaupt geen zin.

De onderstaande foto’s ontvingen wij vanuit de Zillertal Arena en Flachau. Heerlijk om de vlokken weer te zien dwarrelen. Let it snow!

Gerlos V
Gerlos I
Gerlos
Gerlos VI

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in