Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: 100% genieten bij Dutchweek Val Thorens

© Richard van Dijk

Wintersportredacteur

Het is meivakantie en voor veel Nederlandse wintersporters betekent dat de afsluiting van het wintersportseizoen met Dutchweek Val Thorens. Met gezellige feestjes, leuke activiteiten en natuurlijk nog een paar afdalingen is het een heerlijke afsluiting van het skiseizoen. Zeker met de blauwe lucht en het zonnetje valt er weinig te klagen op het moment. En hoewel ik thuis achter m’n bureautje zit, zijn er genoeg bekenden aanwezig die me voorzien van jaloersmakende foto’s. Benieuwd hoe het nu in Val Thorens is? De foto’s zeggen genoeg…

Dutchweek Val Thorens

Ieder jaar wordt het winterseizoen afgesloten met de Snowtime Dutchweek in Val Thorens. Na twee jaar zonder Dutchweek Val Thorens, gaat het deze week eindelijk weer los. Met een grote feesttent in het dorp, de nodige feestjes op de berg en in verschillende clubs en een hoop leuke activiteiten is het weer genieten als vanouds. Daarnaast kun je iedere dag ski’s testen bij het DAKA Testcenter op de berg. Naast Chalet de la Marine is een groot testcentrum opgebouwd waar je de nieuwste ski’s kunt proberen en verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Kortom, genoeg te doen dus in Val Thorens op het moment!

Heerlijke plaatjes uit Frankrijk

Zeker als ik de foto’s zie die ik toegestuurd kreeg vandaag, ben ik toch wel een minibeetje jaloers dat ik er niet bij ben dit jaar. Gelukkig kan ik thuis even meegenieten en weet ik in elk geval zeker dat ik volgende winter weer van de partij ben. Hoe het nu in Val Thorens, ook wel Valtho genoemd, is? Oordeel zelf maar! De foto’s zijn gemaakt door Richard van Dijk, die op het moment met skimerk HEAD in het testcentrum staat, en Jack Meerburg, die met DAKA aanwezig is.

Terras van Chalet de la Marine (© Richard van Dijk)
Het DAKA Testcentrum (© Richard van Dijk)
Hoe graag zou je nu in zo’n stoeltje willen liggen?! (© Richard van Dijk)

Wat een weer, heerlijk! (© Richard van Dijk)
Het HEAD-testteam (© Richard van Dijk)
Hier wil je nu toch zijn?! (© Jack Meerburg)
Drukte in het testcentrum (© Jack Meerburg)

Het DAKA-team is er klaar voor! (© Jack Meerburg)
Perfect weer om nieuw materiaal te testen! (© Jack Meerburg)
Wat een sneeuw ook nog voor de tijd van het jaar! (© Jack Meerburg)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in