Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Live-update: genieten in Paganella en Madonna di Campiglio (Skirama Dolomiti)

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het is duidelijk: we zitten deze week echt aan de goede en zonnige kant van de Alpen in Trentino in Italië! Op dit moment genieten we van heerlijke zonnige dagen en perfecte pistes in de skigebieden van Skirama Dolomiti. Gisteren stonden we nog op de pistes van Paganella en vandaag skiën we in Pinzolo en Madonna di Campiglio. Kijk maar even mee hoe lekker het hier nu is!

Goed pak verse sneeuw en daarna zon

We hebben de weerberichten de afgelopen week goed in de gaten gehouden, maar toen duidelijk werd dat er in Skirama een vers pak sneeuw zou vallen en daarna de zon door zou breken, was de keuze snel gemaakt: daar willen we heen! Afgelopen zondag viel hier vanaf ongeveer 1300 meter hoogte zo’n 30 tot 50 cm verse sneeuw. Wij kwamen maandag aan en de verse witte deken lag te glinsteren op de berg! Op de pistes bleek al snel dat deze sneeuw gezorgd heeft voor optimale omstandigheden. Geen ijsplaten te bekennen, maar heerlijk zachte pistes, die weliswaar in de middag wel op lagere delen wat papperig wordt, maar overall gewoon perfect!

Twee dagen Paganella met stralend weer

Dinsdag en woensdag hebben we geskied in Paganella. Het is wellicht voor veel Nederlanders een wat onbekender gebied, maar zeer zeker de moeite waard. Je bereikt Paganella vrij gemakkelijk vanaf de snelweg A22, waarna je zo’n 20 minuten de berg omhoog rijdt. Tussen de dorpen Andalo en Fai della Paganella ligt een flinke berg met zo’n 50 km aan pistes en een geweldig uitzicht op de imposante Brenta Dolomieten. Dat klinkt niet heel veel, maar het gebied voelt echt zeker twee keer zo groot aan. Alle pistekilometers zijn échte pistekilometers. Geen kilometers lange verbindingspaden of drie pistes op één helling, maar gewoon fijne brede afdalingen die grotendeels (zo’n 65%) rood gekleurd zijn. We hebben echt ons best moeten doen om alle afdalingen in twee dagen te skiën. Een hoogtepunt was zonder twijfel Cima della Paganella, vanaf deze bergtop heb je uitzicht op het Gardameer!

Uitzicht op het Gardameer vanaf de Cima Paganella. Waanzinnig!

Vandaag: Madonna di Campiglio en Pinzolo

Vanochtend zijn we opgestapt in Pinzolo om op pad te gaan in het grootste skigebied van Skirama: Skiarea Campiglio Dolomiti Brenta. Vooral de naam van het iets decadente Madonna di Campiglio zal velen bekend in de oren klinken. Hier vind je zo’n 150 km aan aaneengesloten pistes en ski je wederom in het geweldige decor van de Brenta Dolomieten. Ook hier is afgelopen weekend een goed pak sneeuw gevallen en zijn de pistes in topconditie! Met een waterig zonnetje is het ook vandaag weer genieten met hoofdletters.

We zijn opgestapt in Pinzolo en vanaf daar richting Madonna di Campiglio geskied. Met een liftritje van zo’n 18 minuten kun je sinds enkele jaren deze overstap naar de andere kant maken. De sneeuw was duidelijk het beste vandaag op de hogere gedeeltes van het skigebied bij Grosté. In de loop van de dag brak de zon steeds meer door! Het is redelijk warm vandaag maar boven blijven de pistes goed.

Skirama Dolomiti: één skipas voor 8 skigebieden en 380 km aan pistes

Met de skipas van Skirama Dolomiti heb je met één skipas toegang tot verschillende skigebieden: Madonna di Campiglio en Pinzolo in Val Rendena, Folgarida Marilleva, Pejo en Ponte di Legno/Tonale in Val di Sole en Lombardije, Paganella Ski aan de oostzijde van de Dolomieten, Monte Bondone vlakbij de stad Trento en Alpe Cimbra-Folgaria en Lavarone langs de Adige vallei. In al deze gebieden geniet je van wintersport gecombineerd met het goede Italiaanse leven: veel zon, goed geprepareerde pistes en heerlijk eten en drinken voor vriendelijke prijzen. Een absolute aanrader voor mensen die houden van Italië én wintersport!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in