Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Liftbedrijf komt met VIP-skipas voor privé-gondel en VIP-lounge

Wintersportredacteur

Nooit meer in een lange rij staan voor de skilift, je eigen parkeerplaats en toegang tot de VIP-lounge. Het kan aankomende winter met de VIP-skipas van de Jungfraubahn. Voor een kleine CHF 12.000 kun je er een jaar gebruik van maken. Dit wil je toch?

De Jungfraubahn lanceert als eerste liftbedrijf in Zwitserland een speciale VIP-skipas. Geïnspireerd op de luchthavens, maar dan in wintersportvorm.

Onderdeel van Project V-Bahn

In 2017 kondigde de Jungfrau Region Project V-Bahn aan. Een gigantisch bouwproject van 470 miljoen CHF met twee nieuwe liften en een multifunctioneel dalstation. Volgens CEO Urs Kessleret wil het skigebied met dit project terug naar de Champions League. Naast snelle gondels, goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, een parkeergarage, winkels en restaurants, bevat het project ook een zogenaamde Platinum Club. Leden krijgen hiermee toegang tot een privé-gondel, een exclusieve lounge en een eigen parkeerplaats.

Bekijk ook: Bouwupdate en meer informatie over project V-Bahn

Kosten

Je moet er wel wat voor over hebben. Om een jaar lang VIP te zijn betaal je voor één persoon CHF 12.000. Afhankelijk van de wisselkoers is dat omgerekend iets meer dan 11.000 euro. Twee personen betalen CHF 18.000 en voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar bedragen de kosten CHF 4000. Niet goedkoop, maar dan heb je ook wel wat. Voordat je in je privé-gondel stapt, kun je genieten van een hapje en een drankje in de VIP-lounge. Heerlijk!

100 leden

Uiteraard moet de Platinum Club exclusief blijven. Daarom zijn er per jaar niet meer dan 100 leden toegestaan. De voorverkoop van de skipas start in november. Let wel op: de voordelen gelden alleen voor Project V-bahn. Eenmaal boven dus niet meer. Volgens Kessler hoef je je geen zorgen te maken om verdere rijen in het skigebied. De liften zijn snel en modern!

Wintersport in de Jungfrau Region

Uiteraard is de Jungfrau Region niet alleen voor rijke VIP’s. Iedereen kan hier een heerlijke wintersport beleven. De wintersportregio telt 224 km aan pistes, verdeeld over meerdere fijne skigebieden. Die zijn niet allemaal met elkaar verbonden, maar met de skibus kun je gemakkelijk heen en weer pendelen. De bergen Eiger, Mönch en Jungfrau zijn nooit ver weg, hetzelfde geldt voor een fijne berghut met een overheerlijk bordje Rösti of een pannetje kaasfondue. Naast skiën is er uiteraard nog veel meer mogelijk. Ga bijvoorbeeld rodelen op één van de langste natuurlijke rodelbanen ter wereld of breng een bezoekje aan de top van Europa, de Jungfraujoch. Lees hier onze ervaringen over een wintersport in Grindelwald.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in