Nieuwsalert per mail ontvangen

The Lift Basket: gemakkelijk je hiellift verstellen

The lift basketHet is een probleem dat zeker niet iedereen kent, maar toerskiërs weten waar ik het over heb. Het verstellen van de hiellift is niet bij iedere binding even gemakkelijk en kan zeker de nodige frustraties opleveren. Volgens de bedenker van ‘The Lift Basket’ is dit probleem binnenkort uit de wereld geholpen. 

Mechanisch ingenieur Hugh Patterson is een fervent toerskiër die moeite had om zijn broer bij te houden tijdens het stijgen. Als probleemoplosser van nature bedacht hij een manier om tijd en energie te besparen en zo zijn broer voorbij te knallen. Tot nu toe is het bij veel bindingen namelijk alleen mogelijk om de hiellift te verstellen met een kleine teller op de stok of het handvat van je stok. Niet ideaal, helemaal omdat je nog regelmatig wegglijdt van je binding.

Zijn oplossing: een universele en gepatenteerde teller/schotel die goed samenwerkt met je hiellift. De teller bestaat uit hard en zacht materiaal, waarbij in het harde materiaal haakjes zijn verwerkt om de hiellift te bedienen. Het zachte materiaal aan de voorkant zorgt er op zijn beurt voor dat de teller nog wel doorbuigt. Het resultaat: minder frustratie en tijdsbesparing tijdens het toeren.

The lift basket kleuren

De eerste consumentenversie van de teller moet echter nog in productie gaan en daarvoor heeft The Lift Basket een investering nodig. Via Kickstarter hoopt Hugh de eerste batch in productie te kunnen nemen. Herken je jezelf in dit probleem en geloof je ook dat The Lift Basket de nieuwe standaard wordt in het toerskiën? Steun je collega toerskiër dan en ski zelf als eerste met de teller.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in