Nieuwsalert per mail ontvangen

Webcam Les Deux Alpes

Les Deux Alpes sluit zomerskigebied eerder door hitte

Wintersportredacteur

Na Tignes gaat ook de gletsjer van Les Deux Alpes dicht voor wintersportpubliek. Door de hitte van de afgelopen weken is besloten om het zomerskigebied vroegtijdig te sluiten. De hoge temperaturen hebben de gletsjer behoorlijk wat schade aangedaan en daarom is skiën niet meer mogelijk.

Vroegtijdig dicht

Normaal gesproken kun je tot eind augustus skiën op de gletsjer van Les Deux Alpes. Helaas heeft de warme zomer daar verandering in gebracht. Meerdere hittegolven hebben de temperaturen op de gletsjer regelmatig boven de 15 graden gebracht (3600 meter hoogte). De gletsjer is daardoor behoorlijk beschadigd en daarom heeft Les Deux Alpes besloten het zomerskigebied eerder te sluiten dan gepland. Zoals je op de webcamfoto hieronder kunt zien, is dat maar goed ook.

Webcambeeld gletsjer zomer Les Deux Alpes

Deze webcamfoto laat de treurige situatie op de gletsjer zien

Gletsjers hebben het zwaar

De gletsjers van Les Deux Alpes en Tignes zijn niet de enige die het zwaar hebben. Begin augustus kwam naar buiten dat de gletsjers in Vorarlberg niet meer te redden zijn. Meer daarover lees je hier.

 

Wintersport in Les Deux Alpes

Les Deux Alpes biedt een sneeuwzeker skigebied dat tot een maximale hoogte van 3600 meter reikt. Skiën kan van begin december tot eind april, op meer dan 220 km aan pistes. Dankzij de aanwezigheid van de gletsjer kun je hier ook zomers skiën. Het skigebied van Les Deux Alpes biedt voor ieder wat wils. Er zijn mooie afdalingen voor gevorderden en bij het dorp liggen een aantal fijne oefenweides. Snowpark La Toura is er een van wereldformaat. Freestylers kunnen hier dag in dag uit helemaal uit hun dak gaan.

Het dorp bestaat uit meerdere gedeeltes. Je vindt hier overal een groot aanbod aan appartementencomplexen en hotels. Voor Franse begrippen kun je hier een prima feestje vieren na het skiën. Bijvoorbeeld bij Prins van Oranje, de Panobar, L’Avalanche en La Grotte du Yeti.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in