Nieuwsalert per mail ontvangen

Lekker bruin worden in de Alpen

De wintersporters die momenteel in de Alpen zijn zullen hoogstwaarschijnlijk met een bruin gekleurd hoofd terugkomen. Strak blauwe lucht in combinatie met hoge temperaturen hebben de overhand, waardoor de terrassen bomvol zitten met genietende mensen. Maar de weerkaarten laten weer een kanteling zien in de weersvoorspelling. Hajo, van Wintersportweerman geeft aan dat vanaf zaterdag weer sneeuw verwacht kan worden.

In de nacht daalt de temperatuur nog ver onder het nulpunt, waardoor de pistes ’s ochtends knijterhard zijn. In de loop van de dag worden de pistes steeds ‘papperiger’ en kun je beter de hellingen aan de zuidkant vermijden. De hellingen aan de noord-kant zijn daarentegen heerlijk vertoeven en gewoon nog van goede kwaliteit. De dalafdalingen hebben het door de hoge temperatuur (10 – 15 graden boven nul) erg zwaar. Verse sneeuw kunnen ze dus wel gebruiken in de Alpen.

Zaterdag zal de temperatuur in aan de Noordkant van de Alpen gaan kelderen. De kans op een vers pak sneeuw is dus zeker aanwezig. Er wordt zelfs gesproken over 30 a 40 cm verse sneeuw, al kan hier jammer genoeg maar kort van genoten worden. De omstandigheden worden maandag namelijk alweer een stuk zachter.

Laten we dus lekker gaan genieten van de zon die momenteel nog in overvloed aanwezig is in de Alpen. Vergeet je  niet in te smeren, want de zon is flink in kracht aan het toenemen. Een bruin gezicht is tenslotte beter dan een aangebrande rode kleur.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in