Nieuwsalert per mail ontvangen

Lederhose wedstrijd in Duits dorpje groot spektakel

Foto: Red Bull media house

De traditionele lederhose zien we nog regelmatig terugkomen in de skigebieden en is dan ook een echte eyecatcher. De typisch Oostenrijkse/Duitse outfit maakt de sfeer voor de wintersportvakantie helemaal compleet. Ook in Nederland zien we de lederhose regelmatig langskomen bij de après-ski feesten en die geeft ons het echte wintersportgevoel. Daar moet Red Bull kansen in hebben gezien, want zij brachten vandaag een video online waarin mannen in lederhose het tegen elkaar opnemen in een wedstrijd in Duitsland.

Het idee achter het evenement is vrij makkelijk. Wie het snelste een parcours kan afleggen in lederhose gaat er met de prijs vandoor. Uiteraard is een lederhose wedstrijd niet compleet als er geen vrouwen in dirndl bij betrokken zijn. Daar is door de organisatie over nagedacht, want de mannen in lederhose moeten checkpoints behalen door langs de vrouwen in dirndl te gaan.

In Beierse dorpen worden vaker zulke evenementen georganiseerd. Veel bier, mannen in lederhose en vrouwen in dirndl. De formule voor een groot succes. De deelnemers moeten een hindernisbaan afleggen en obstakels met hout overbruggen. Een wedstrijd waar het voornamelijk om de gezelligheid gaat en waar een groot aansluitend feest georganiseerd wordt. Ouderwets spijkerslaan, over een twee meter hoge houtstapel springen en rennen door grote hopen met hooi en stro.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in