Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawinedienst Oostenrijk waarschuwt voor verhoogd lawinegevaar

De verse sneeuwval is natuurlijk een geschenk uit de hemel voor de skigebieden, maar brengt ook een hoop gevaren met zich mee. Zo waarschuwt de lawinedienst van Oostenrijk op dit moment voor een verhoogde kans op het ontstaan van lawines. Dit heeft te maken met de verse sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen en de föhnstorm die vandaag en morgen op de planning staat. Ga je buiten de piste? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat en op de hoogte bent van de gevaren die zich op dit moment afspelen in de bergen.

Volgens woordvoerder van de lawinedienst Tirol, Patrick Nairz is de kans op spontane lawines erg groot op dit moment. Dit heeft te maken met de verbinding van de vers gevallen sneeuw en de oude sneeuwlaag. Zowel in Vorarlberg als in Tirol geldt er dan ook een verhoogd lawinegevaar boven de 1.800 meter.

Lawinegevaar niveau 4 verwacht

Maandag gaat de föhnstorm verder toenemen, waardoor naar verwachting dinsdag een lawinegevaar 4 afgegeven gaat worden. Lawine-experts waarschuwen dan ook massaal. Ben jij op dit moment in de Alpen? Blijf vooral op de geprepareerde pistes en neem je het besluit om off-piste te gaan skiën, ga goed voorbereid en met de juiste kennis op pad.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in