Nieuwsalert per mail ontvangen

Lawine hotel binnengekomen: meerdere gewonden

Wintersportredacteur

Op de Zwitserse Schwägalp is een lawine naar beneden gekomen. Die kwam een hotel binnen waar gasten in het restaurant zaten. Er vielen meerdere gewonden.

Een hotelgast zat met zijn vrouw aan een biertje in het restaurant toen de lawine het hotel binnen kwam rollen aan het einde van de middag. Gelukkig zaten er maar weinig mensen in het deel van het restaurant waar de lawine naar binnen kwam. De politie berichtte dat er ‘maar’ drie personen lichtgewond raakte.

Verrassing

Door de lawine, die vanzelfsprekend als een verrassing kwam, raakten 15 auto’s onder de sneeuw begraven. In het hotel kwam de sneeuw het restaurantgedeelte binnen. Direct na de lawine werd begonnen met zoeken naar personen die eventueel onder de lawine zijn gekomen. Gelukkig was dat niet het geval en zijn er vooralsnog geen berichten van vermissing.

 

Ooggetuige

Een ooggetuige vertelde dat hij met zijn vrouw in het restaurant zat aan een biertje toen hij buiten wat sneeuw naar beneden zag vallen. Hij dacht aan een daklawine, maar na een hard geluid begreep hij dat het om iets anders ging. Aan de achterkant van het restaurant kwam toen de sneeuw naar binnen zetten.

Door de kracht van de sneeuw werd een auto tegen de ingang gedrukt. Op de parkeerplaats werden auto’s op hun dak geslingerd. Gelukkig waren ten tijde van de lawine weinig mensen te vinden in het restaurantgedeelte van het hotel. De straat voor het hotel werd compleet begraven. De lawine was zo’n 300 meter breed, met een sneeuwhoogte van tot wel 5 meter. De gewonden worden fysiek en mentaal verzorgd.

Grote zoekactie

Om eventueel begraven personen te zoeken werden 76 reddingswerkers, honden en andere specialisten ingezet. Kort voor 20.00u werd de zoekactie vanwege de duisternis, de aanhoudende sneeuwval en het lawinegevaar afgebroken. Morgen horen we meer.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in