Nieuwsalert per mail ontvangen

LAST-MINUTE: Plekken vrij voor opleiding ski-/snowboardleraar-A

Beginnen bij jou de wintersportkriebels ook al te komen en breng je die het liefste over op anderen? Wacht dan niet langer! Je kunt nu namelijk nog je vervolgdiploma halen voor skileraar en de rest van de winter jouw grote passie overbrengen op andere wintersporters. Er zijn last-minute namelijk nog plekken vrij voor de ski-/snowboardleraar-A opleiding in De Uithof.

Ski-/Snowboardleraar-A

Om skiles te mogen geven heb je diploma’s nodig. Dat is ook niet meer dan logisch gezien anders iedere lolbroek op ski’s les zou kunnen geven. Bij lesgeven komt heel wat meer kijken dan dat je zelf goed moet kunnen skiën. Je hebt ook kennis eromheen nodig om de gast van alle informatie te kunnen voorzien.

Bij de opleiding ski-/snowboardleraar-A wordt er verder gegaan met de vaardigheden die je bij de opleiding ski-/snowboardbegeleider hebt geleerd. Zo krijg je bijvoorbeeld theorielessen over sneeuw- & lawinekunde, materiaal onderhoud en het opbouwen van lessen. Daarnaast zul je aan het einde van de opleiding op 4 onderdelen worden getoetst, namelijk lesgeven, eigen vaardigheid, theorie en je portfolio. Bij een positief resultaat bij alle onderdelen zul je het diploma ontvangen.

Deelname eisen

Om deel te mogen nemen aan de opleiding ski-/snowboardleraar-A moet je in het bezit zijn van het ski/snowboardbegeleider diploma. Ook moet je op de dag van het examen 16 jaar of ouder zijn en op een sportieve manier van de rode piste af moet kunnen gaan.

Inschrijven

De kosten voor deelname aan de opleiding zijn €1249,-. Voor dit bedrag train je 2 dagen en 2 avonden op de sneeuwbaan en 7 dagen in Söll, Wilderkaiser. Voor een bedrag van €109,- krijg je er vervoer bij naar Oostenrijk en voor €6,- per dag mag je mee eten met de lerarenlunch. Lijkt het je wat, schrijf je dan nu hier in voor de opleiding in december/januari. Je kunt je nog inschrijven tot 30 november 2017. Ook kun je daar terecht voor extra informatie.

Datum Tijd Plaats
Zaterdag 2 december (08.30-17.00) De Uithof
Zaterdag 16 december (08.30-17.00) De Uithof
Woensdag 20 december (19.00-22.00) De Uithof
Woendag 10 januari (19.00-22.00) De Uithof
Zaterdag 13 januari t/m zaterdag 20 januari 2018 Söll, Wilder Kaiser

Ski-/snowboardbegeleider

Lijkt je het heel erg leuk om les te geven, maar ben jij nog niet in het bezit van het ski-/snowboardbegeleider diploma dan kun je die natuurlijk halen. Verschillende keren per jaar organiseert de NSkiV de opleiding op verschillende locaties in Nederland. Dit lukt echter niet meer voor de komende ski-/snowboardleraar-A opleiding.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in