Nieuwsalert per mail ontvangen

Last-minute gratis skipas in Tirol

In de gondellift omhoog raak je vaak met mensen aan de praat. Korte gesprekken met uiteenlopende onderwerpen, vaak ´small talk´ en zo nu en dan échte handige ´inside information´. Zo ben ik er van de week achter gekomen dat je niet altijd hoeft te betalen voor een skipas. Ja, en wie wil dat nou niet?!

In het noordoosten van Tirol, aangrenzend aan het Salzburgerland, ligt de Schneewinkel, letterlijk vertaald: de sneeuwhoek. Een eerste klas skigebied, in de regio van de Kitzbüheler Alpen met onder andere de dorpjes St. Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf. De bijhorende skigebieden van deze dorpen bieden gratis skipassen aan. De skigebieden zijn sneeuwzeker door de ligging op het noorden van de berg. Bij elkaar hebben deze dorpen 67 kilometer piste, waarvan St. Johann in Tirol er de meeste heeft, namelijk 60 kilometer. Er zijn in totaal 23 gondels en liften die je snel en zonder lange wachttijden omhoog brengen. De gebieden zijn allemaal heel overzichtelijk en hebben voornamelijk blauwe en rode pisten. Hierdoor zeer geschikt en geliefd door families met jonge kinderen. Maar hoe kom je nou aan die gratis skipas? In het voorseizoen krijg je bij drie of vier overnachtingen een skipas van respectievelijk 2 of drie dagen gratis! Dus wie in het voorseizoen voor een prikkie wil skiën of snowboarden, doet zich er goed aan om de Schneewinkel een bezoek te brengen. Deze actie geldt van tot en met 21 december. Bekijk de website voor de deelnemende gasthuizen en hotels.
Schneewinkel
Wil je deze week nog spontaan gaan wintersporten? Het weer en de sneeuw is perfect! En op de pistes is het nog lekker rustig. De temperaturen op de berg schommelen tussen de 0 en -7 graden Celsius, er is lichte sneeuwval en het einde van de week zijn een aantal zonuren voorspeld.

Kijk dan snel op de website, want het is nog maar een paar dagen geldig!

Last minute gratis skipas

Bereikbaarheid
Te bereiken met auto via München en Kufstein.
Met de trein tot Bahnhof St. Johan in Tirol.
Of met het vliegtuig naar Salzburg, wat op slechts 50 kilometer ligt.

Veel plezier met de wintersport!

Niek aus Tirol

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in