Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Koude lucht uit poolgebied brengt ook sneeuw naar Alpen

Wintersportredacteur

Maart roert z’n staart en april doet wat ‘ie wil. Vorige week liepen we op deze dag nog in korte broek buiten met temperaturen van meer dan 20 °C, vandaag is het ijzig koud en dwarrelen er zo nu en dan sneeuwvlokken naar beneden. Koude lucht uit het poolgebied zorgt voor een winterse start van april. Niet alleen bij ons, maar ook in de Alpen.

In meerdere dalen is vannacht een verse laag sneeuw gevallen. Zelfs enkele dorpen zijn hierdoor weer winters wit gekleurd. Het is weer een feest om naar de webcams te kijken!

Winterse start van april

Sneeuw, zon, hagel, donkere wolken en harde wind. De winterse voorspellingen van vorige week vrijdag zijn helemaal uitgekomen. En dat terwijl we na deze mislukte winter eigenlijk reikhalzend uitkijken naar warme temperaturen in ons kleine kikkerlandje. Als we niet kunnen skiën, dan maar een echte zomer! Helaas moeten we daar voorlopig nog even op wachten. Koning Winter laat nog even van zich horen en pas vanaf donderdag neemt de kans op winterse neerslag af in Nederland. Volgens Weeronline is het zeer koud voor april. Wacht dus nog maar even met het wisselen van je winterbanden voor zomerbanden als je dat nog niet hebt gedaan.

Winters weer in de Alpen

Hetzelfde verhaal geldt voor de Alpen. Klein verschil is dat de sneeuw daar net even beter blijft liggen en dat er nog veel meer in aantocht is. In sommige dalen ligt nu al zo’n 10 cm verse sneeuw en daar kunnen de aankomende dagen nog enkele tientallen centimeters bij vallen. Resultaat: hele fijne webcambeelden. Uiteraard hebben we er een aantal voor je verzameld.

Op vrijdag keert de lente weer een beetje terug. Een föhnwind kan dan in Tirol zelfs zorgen voor temperaturen van meer dan 20 °C. Grote verschillen dus!

Wart-Schröcken
Warth Schröcken
St. Christina
St. Christina, Val Gardena
Westendorf
Westendorf
Damüls
Damüls
rosenheim
Rosenheim
Brauneck
Brauneck
Oberstaufen
Oberstaufen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in