Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Koninklijk mooi in Hochkönig

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het uitgestrekte gebied dat ligt aan de voet van de indrukwekkende bergtop Hochkönig telt maar liefst 120 km aan aaneengesloten pistes. Deze pistes liggen in het midden van ongerepte natuur, omringd door bomen, en doordat het vrijwel een sneeuwzeker gebied is bevind je je hier in een werkelijk koninklijk winterwonderland.

Skigebied voor mooie tours
Het skigebied kent drie plaatsen Maria Alm, Dienten en Mühlbach, ieder met een eigen Oostenrijkse authenticiteit. Doormiddel van de Königstour, kun je van de ene kant van het gebied naar de andere kant skiën. Deze tour is van Mühlbach naar Maria Alm aangegeven in het oranje, en van Maria Alm naar Mühlbach in het geel. Zo is het mogelijk om werkelijk te genieten van de omgeving zonder de kaart te lezen en alleen de gekleurde borden te volgen. Aangezien het gebied zo uitgestrekt is, is de tocht een hele daginvulling. Houdt hierbij wel rekening met de tijden voor de laatste lift omhoog! Anders zul je de skibus moeten nemen die je van de ene plaats naar de andere brengt.

Ondanks dat Hochkönig aardig wat rode en zwarte pistes kent is het mogelijk om elke dalafdaling via een blauwe piste te nemen. Deze paden door de bossen geven dat echte wintersport gevoel en het is dus ideaal voor het hele gezin! Want ook aan de freestylers is gedacht, zij kunnen in het Kings Park al die 360 laten zien.

Warme, gezellige berghutjes
Lekker even opwarmen in een hutje? Verwacht geen grote massale restaurants, in Hochkönig staan vele gezellige, kleine berghutjes waar de openhaard op je wacht. Ideaal voor een Heisse Schokolade tussendoor met een Apfelstrudel. En voor wie liever wat gezonds eet tijdens de lunch, op elk menu staat minstens 1 veganistisch gerecht. Dit naast de bekende wienerschnitzel, grilwürstl en hamburgers zo groot dat het verstandiger is om het met bestek te eten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in