Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Waarschijnlijk geen capaciteitsbeperking voor skiliften in Tirol komende winter

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Komend skiseizoen gaat door!”, volgens gouveneur Günther Platter van Tirol. Samen met Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger presenteerde hij gisteren de eerste plannen voor komende winter in een videopersconferentie. Een duidelijk punt daarin was dat er een winterseizoen moet gaan komen zónder capaciteitsbeperkingen voor liften. Dit is mogelijk omdat we dit jaar, in tegenstelling tot afgelopen winter, wel een vaccinatie hebben. Bovendien zouden de meeste skigebieden nog een winter als 2020/2021 niet overleven

Waar skiliften vorig jaar voornamelijk voor de lokale bewoners hebben gedraaid, kunnen ze komend seizoen weer toeristen verwelkomen. Fijn voor de wintersporters, maar van groot belang voor de liftbedrijven!

Skiliften maximaal gebruiken

Het wintertoerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen in Oostenrijk. Na een seizoen met zo goed als geen toeristen en grote financiële verliezen, ziet het er voor komende winter beter uit. Platter maakte namelijk niet alleen bekend dat het skiseizoen kan plaatsvinden, maar ook dat hierbij geen capaciteitsbeperkingen voor skiliften zullen gelden. De reden hiervoor is simpel: als niet alle ruimte in de lift wordt benut, ontstaan er langere rijen voor de lift. In de rij is de kans op besmetting groter dan wanneer mensen gewoon in het skigebied zijn. Het is wel nog even afwachten of de 1G-, 2G-, of 3G-regel gaat gelden en wat er gebeurt als de ziekenhuisbezetting te hoog wordt.

Lees ook: Oostenrijk verscherpt coronamaatregelen voor de herfst.

Coronamaatregelen winterseizoen 2021/2022

De precieze coronamaatregelen voor winterseizoen 2021/2022 zijn helaas nog niet bekend. Nog niet, want Minister Köstinger wil deze week de maatregelen voor skigebieden en liften presenteren. Hiervoor gaat ze in overleg met het gezondheidsministerie en oriënteren ze zich op algemene regels die afhankelijk zijn van de ziekenhuisbesmetting. Ook maatregelen voor de après-ski bars moeten dan duidelijk worden. Deze zullen naar verwachting gebaseerd worden op de regels voor de nachtgastronomie. Zodra deze regels duidelijk zijn, delen we ze uiteraard met jullie!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in