Nieuwsalert per mail ontvangen

Facebook Spieljochbahn

Komende twee jaar nog geen verbinding tussen Spieljoch en Hochzillertal

Wintersportredacteur

In 2016 werden de plannen gepresenteerd om een verbinding te realiseren tussen de gebieden Spieljoch en Hochzillertal. Een 3S-Bahn moet daarvoor gaan zorgen. Zo snel als gepland gaan de voorbereidingen echter niet, blijkt uit een interview met Spieljoch eigenaar Heinz Schultz.

Verbinding

Om Fügen nog aantrekkelijker te maken voor wintersporters zijn er al jaren plannen om de gebieden in het Zillertal samen te sluiten. Sinds Schultz eigenaar is geworden van Spieljoch enkele jaren geleden zijn die plannen concreet geworden. Een 3S-Bahn moet de skigebieden van Spieljoch en Hochzillertal met elkaar gaan verbinden. De gondel moet van top naar top gaan lopen. In de gepresenteerde plannen uit 2016 zou de bouwstart in 2019 zijn en zou je in het winterseizoen 2019-2020 al gebruik kunnen maken van de gondel.

Vergunning

De tijdsplanning is een stuk naar achter verschoven. Zo liet Schultz aan de Tiroler Tageszeitung weten dat het proces om de vergunning te krijgen voor de lift zeker nog twee jaar duurt. Daarna moet er nog gebouwd worden, dus voor 2021 rekenen wij niet op een verbinding tussen de gebieden. Ook de geraamde kosten zijn flink omhoog geschoten. Werd er eerder nog over 30 miljoen euro gesproken, nu wordt al 70 miljoen in mond genomen.

 

Verdere verbindingen

In het interview met de krant laat Schultz verder weten nog geen concrete plannen te hebben voor verdere verbindingen in het Zillertal. Een verbinding met de Kellerjoch “heeft nog geen focus” en de verbinding van Hochfügen met Weerberg staat bij hem ook niet hoog op het prioriteitenlijstje.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in