Nieuwsalert per mail ontvangen

Kitzbuhel voor het tweede jaar op rij beste skigebied 2014

foto: Skiresort.de

Ook dit jaar heeft Skiresort.de weer een onderzoek gedaan naar de beste skigebieden van de wereld. Hierbij zijn 100 skigebieden in 13 verschillende landen getest en beoordeeld door een officiele jury. De jury lette hierbij vooral op de sneeuwzekerheid, familievriendelijkheid en de variatie van het skigebied. Jaarlijks worden er meerdere skigebied-onderzoeken verricht door verschillende onderzoeksbureau’s. Volgens het onderzoek van Skiresort.de is Kitzbuhel het beste skigebied in 2014.

Met deze overwinning pakt Kitzbuhel de titel voor beste skigebied ter wereld voor de tweede keer op rij. Met een totale score van 4,8 van de 5 lieten zij de andere concurrenten in Oostenrijk achter zich. Oostenrijkse skigebieden die dichtbij de score van Kitzbuhel kwamen, en daardoor ook een vijf sterren ranking krijgen, zijn Kaltenbach/Hochzillertal-Hochfügen, St. Anton am Arlberg, Sölden, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, Zillertal Arena, Lech-Zürs-Warth-Schröcken, Silvretta Montafon en Mayrhofen. In Zwitserland werd Lenzerheide-Arosa bekroond als vijf sterren gebied en in Italie waren Gröden en Kronplatza de gelukkige winnaren. Les 3 Vallées en Whistler Blackcomb zijn de vijfsterren gebieden in Frankrijk en Canada.

Er worden tegenwoordig veel onderzoeken verricht waarbij skigebieden met elkaar worden vergeleken. Hierbij probeert elk onderzoeksbureau te claimen het beste onderzoek te hebben. Zo plaatsten wij afgelopen maand een onderzoek van Skigebiet-test.de waaruit bleek dat Zermatt het beste skigebied in de wereld zou zijn. Zo hanteert ieder bureau andere onderzoekscriteria en laten zij vervolgens verschillende eindresultaten zien.

Wil je een uitgebreider rapport van het onderzoek, dan kun je deze vinden op de website van Skiresort.de.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in