Nieuwsalert per mail ontvangen

Kijktip: The North Face Taranaki

Wintersportredacteur

Ooit gedacht aan het beklimmen van vulkanische bergtoppen en er vervolgens vanaf te skiën? Drie vrouwelijke The North Face-atleten reisden naar Nieuw-Zeeland met de intentie alle vulkanische bergtoppen in de regio te beklimmen en eraf te skiën. Is het ze gelukt? Je ziet het in de aflevering hieronder.

Mount Taranaki was een van de bergtoppen die freestyle skiesters Janina Kuzma, Anna Segal en Evelina Nillson wilden beklimmen. Dit is een 2.518 meter hoge slapende vulkaan op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Deze heilige berg voor de Maori’s is naar verluid meer dan 70.000 jaar geleden gevormd door een vulkanische uitbarsting.

De aflevering

Freestyleskiesters Janina Kuzma, Anna Segal en Evelina Nillson reisden af naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Hun doel was om alle vier de vulkanische bergtoppen in de regio te beklimmen en eraf te skiën. De weersomstandigheden waren echter ongunstig en de doelstelling was niet meer haalbaar. Ondanks deze teleurstelling maakten de drie atleten wel weer andere leuke activiteiten mee. Naarmate het weer beter werd, begon het bereiken van de top van de Mount Taranaki weer te kriebelen. Gaat het ze lukken? De aflevering duurt 8 minuten en is zeker de moeite waard om te kijken!

We Move Mountains Campagne

Janina, Anna en Evelina zijn niet de enige vrouwen die bergen verzetten. Al meer dan 50 jaar stelt The North Face mensen in staat om hun grenzen te verleggen in de buitenwereld. Met de We Move Mountains-campagne wordt het ontdekken van de wereld gevierd. De campagne richt zich op sterke en inspirerende vrouwen. Niet alleen mannen zijn avonturiers, topsporters en helden. Juist ook vrouwen verzetten bergen.

The North Face: We Move Mountains Campagne zet vrouwen in het zonnetje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in