Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kaunertaler Gletscher toch nog voor drie weken open

Wintersportredacteur

Niet alle Oostenrijkse skigebieden zijn deze winter open gegaan. Zelfs na de officiële ‘go’ in december 2020 besloot een aantal toch gesloten te blijven. Zo ook de Kaunertaler Gletscher. De liften hebben hier nog geen dag gedraaid, maar daar komt binnenkort verandering in. Ondanks dat de lente al lang en breed van start is gegaan, heeft het gletsjerskigebied besloten toch nog voor drie weken open te gaan.

Start skiseizoen

Op 15 mei is het zo ver. Na een hele winter gesloten te zijn geweest, gaat het skiseizoen van de Kaunertaler Gletscher toch nog even van start. Het gletsjerskigebied opent voor drie weken haar deuren: van 15 mei tot 6 juni. De Falginjochbahn, Nörderjochlift, Fernerlift en Snowpark Kaunertal worden dan in gebruik genomen en op 19 mei – de datum van de aangekondigde versoepelingen – gaat ook Gletscherrestaurant Weißsee weer open. Uiteraard is er een uitgebreid pakket aan veiligheidsmaatregelen om eventuele besmettingen met COVID-19 te voorkomen. Openingstijden: maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 13.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 07.00 tot 15.00 uur.

Skiën op de Kaunertaler Gletscher

Van alle gletsjers in Tirol is de Kaunertaler Gletscher toch wel de minst bekende. Dat heeft zo z’n voordelen, want hierdoor is het er eigenlijk nooit echt druk. Het gletsjerskigebied ligt aan het eind van het Kaunertal en telt zo’n 20 km aan pistes. Je vindt er naast heerlijke afdalingen ook een aantal fijne bergrestaurants, een snowpark en een kinderland. Sinds vorig seizoen profiteer je hier van een nieuwe gondel naar de Falginjoch. Een hoogtepunt, omdat dit de eerste 100-persoons funifor van Oostenrijk is. Dit type lift kan ook met harde wind en extreme weersomstandigheden blijven draaien.

Kunnen wij die kant op?

De Oostenrijkse regering heeft recent aangekondigd dat buitenlanders vanaf 19 mei onder bepaalde voorwaarden weer welkom zijn in het land.Wij hopen heel hard dat ook onze regering het reisadvies aanpast en dat reizen dan weer mogelijk is. Met een veel mazzel kunnen we dan nog een paar afdalingen maken op de gletsjer! Fingers crossed…

Op dit moment staat het reisadvies voor Oostenrijk nog altijd op oranje, wat betekent dat je er alleen voor een noodzakelijke reis naartoe mag. Helaas hoort een vakantie daar niet bij. Al het actuele coronanieuws uit Oostenrijk kun je volgen bij onze collega’s van Indebergen.nl. In de zomermaanden is ons liveblog over een wintersport in tijden van corona gesloten.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in