Nieuwsalert per mail ontvangen

Karinthië, Salzburg en Steiermark kleuren wit

Het gaat iets beter weer worden in de Alpen, alleen moet er nog even door de zure appel heen gebeten worden. Op dit moment raast er namelijk een neerslagfront over Karinthië, Steiermark en Salzburg heen waarbij de omgeving plotseling wit kleurde. De witte omgeving was niet het gevolg van flinke sneeuwbuien, maar door hagelstenen die zo groot waren als pingpong ballen. Op de campings moesten er dan ook maatregelen getroffen worden om schade aan de caravans en auto’s te voorkomen.

Afgelopen week werden de Alpen al verrast door het koude front wat ervoor zorgde dat de sneeuwgrens daalde naar 1.500 meter. Echt lekker zomers weer is het dus niet overal in Oostenrijk en zeker niet als we nu kijken naar de deelstaten Karinthië, Salzburg en Steiermark. Plaatselijk zorgt een enorm neerslagfront voor flinke schade en bijzondere beelden.

Om je een beeld te geven van de situatie in Oostenrijk, bekijk de onderstaande beelden die op social media gedeeld zijn.


De Oostenrijkse autoriteiten waarschuwen en geven aan dat je beter binnen kunt blijven wachten als er een hagelbui van dit formaat aan de gang is.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in