Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Italiaanse vallei geëvacueerd na sneeuwval en lawinegevaar

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het noorden van Italië blijft het maar sneeuwen. Het lawinegevaar is hoog, niveau 3 en 4, en daarom zijn er sinds het begin van de week extremere maatregelen genomen. Om deze reden is er in het Aostadal zelfs een deel van een vallei geëvacueerd.

Italiaanse vallei geëvacueerd

Sinds maandag 11.30 uur is het Val Ferret, in de gemeente Courmayeur in het Aostadal, preventief geëvacueerd. Ook zijn er meerdere wegen in de regio afgesloten. Na het bekijken en evalueren van de situatie zei de burgermeester: “Het verblijf van een beperkt aantal mensen ter plaatse is toegestaan. Ook is er onder andere een avondklokregeling, de rolluiken van de huizen moeten gesloten blijven en mensen mogen hun huizen niet zomaar verlaten.” Dit werd vermeld in een Italiaans persbericht van het persbureau Ansa.

Lawinegevaar verhoogd

Door de vele sneeuwval sinds het einde van afgelopen week is er een verhoogd risico op lawines. De sneeuwgrens ligt rond de 700/800 meter en hierboven kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Gisteren sneeuwde het vrijwel de hele dag in sommige regio’s en ook vandaag kunnen er nog een aantal vlokken vallen in het noorden van Italië.

Ook in andere delen van de Alpen gevaar

In veel gebieden in de West- en Zuid-Alpen geldt ook vandaag lawinewaarschuwingsniveau 4 van de 5. Aan de westkant van de Alpen geldt dit voornamelijk voor de gebieden langs de Alpenhoofdkam. In de Zuid-Alpen is het gevaar extra hoog in onder andere Trentino. De sterke wind in combinatie met de verse laag sneeuw zorgt voor gevaarlijke situaties, vooral boven de boomgrens.

Lees meer: Lawinewaarschuwingsniveau 4/5 in verschillende gebieden in de Alpen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in