Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ischgl voert verbod in voor lopen op skischoenen in de avonduren

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nee, het is geen grap. Vanaf 20 november tot 5 mei is het in het dorp Ischgl verboden om op je skischoenen te lopen en je ski- of snowboarduitrusting te dragen. Hierdoor zouden blessures en overlast voorkomen worden.

Gisteren postte het skigebied een brief van de gemeente, de VVV en de liftmaatschappij op Facebook en daarin staat precies wat er wel en niet mag. De brief vind je onderaan het artikel, maar eerst een kort overzicht van de belangrijkste punten uit de brief.

  1. Tussen 20.00u ’s avonds en 06.00u ’s ochtends is het van 20 november 2015 t/m 5 mei 2017 verboden om:
    • Met skischoenen of andere schoenen met een harde schaal in het dorpscentrum van Ischgl te lopen.
    • Je skischoenen, ski’s, snowboard en skistokken te dragen door het dorpscentrum.
  2. Overtreed je bovenstaande verboden, dan kunnen boetes tot € 2000,- worden opgelegd.

Wauw, dat is best heftig. Hoe heeft het zover kunnen komen, vroegen wij ons af. Ook daar wordt uitleg over gegeven. In het verleden hebben wintersporters op skischoenen en met ski’s over de schouder schijnbaar voor veel gevaarlijke situaties opgeleverd. Bijvoorbeeld door vallen. Ook maken de skischoenen veel lawaai als je loopt en dat zorgt ervoor dat mensen niet aan hun nodige nachtrust toekomen. Uitzonderingen worden er volgens de brief wel gemaakt, maar alleen als het om geldige redenen gaat. Denk bijvoorbeeld aan een late aankomst bij het hotel, waarbij de ski’s naar binnen gedragen moeten worden. Of er een uitzondering wordt gemaakt bepaalt de aanwezige politie.

 

Wij dachten eerst dat de brief een grap was, maar hij is heel serieus. De partijen die de brief ondertekend hebben, hebben er alle vertrouwen in dat de kwaliteit van de wintersportvakantie omhoog gaat als de regels worden nageleefd. Bijzonder.

15037106_10154870722325649_970033156743581837_n

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in