Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Ingesneeuwde lift in Frans skigebied een feit

Wintersportredacteur

Het is ongelooflijk hoeveel sneeuw er op dit moment valt in de Franse skigebieden. Sinds de jaarwisseling zijn veel gebieden in Frankrijk omgetoverd tot winterse werelden waar het sneeuwen nooit lijkt te stoppen. De foto’s die we langs zien komen zeggen genoeg, want de auto’s zijn compleet ondergesneeuwd, piste bully’s maken de dorpsstraten sneeuwvrij en zelfs de skiliften in La Plagne zijn compleet ondergesneeuwd. Het moet niet gekker worden!

La Plagne I

Foto: Facebook La Plagne

Ook in het Franse La Plagne hebben ze met geknepen billen gezeten toen de sneeuwval uitbleef in december. Als je de beelden nu ziet vanuit het skigebied, kan je dit bijna niet geloven. Sinds het nieuwe jaar is daar bijna twee meter sneeuw gevallen. Dit in combinatie met wind zorgt ervoor dat er grote sneeuwhopen ontstaan en er zelfs liften helemaal ingesneeuwd verschijnen. Om dit helemaal uit te graven heb je wel wat mankracht nodig!

Paar dagen terug deelde La Plagne al de onderstaande foto, waarin je kunt zien hoe dik de vlokken zijn geweest. Genieten!

La Plagne III

Foto: Facebook La Plagne

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in