Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In dit skigebied kun je van 20 tot en met 23 juni dag en nacht skiën

© Riksgränsen

Wintersportredacteur

Het bovenste gedeelte van het skigebied Riksgränsen in Zweden is dit weekend nog eens extra en langer dan doorgaans geopend. Waarom? In verband met de Scandinavische Midsummer zijn er bijzondere plannen. Enkele liften blijven open tot middernacht en zo kun je dus dag en nacht skiën.

Midsummer in Riksgränsen

Gedurende het Midsummer weekend in Zweden is het skigebied Riksgränsen extra geopend. Dit skigebied in het noorden van Zweden gaat 20 juni open en dit blijft zo tot en met de 23ste. Tijdens Midsummer wordt de langste dag van het jaar gevierd en dat betekent dat het volledig licht blijft in het wintersportland. Het grootste deel van het winterseizoen in Zweden wordt in het donker doorgebracht en zo kunnen de wintersporters het skigebied ook eens op een hele andere manier beleven. Een bijzonder weekend dus! Naast het dag en nacht skiën is er ook een feestje en is er ontbijt, lunch en avondeten in een van de restaurants in het skigebied mogelijk.

Zo is het nu in Riksgränsen

Vanwege de vele sneeuwval in Scandinavië is het mogelijk om het skigebied dit jaar midden juni nog eens te openen. Volgens de website van het skigebied ligt er in het bovenste gedeelte zelfs nog zo’n 70 centimeter sneeuw. Voor het Midsummer weekend zijn de medewerkers vijf pistes aan het voorbereiden.

Hoewel er genoeg sneeuw ligt bovenop de bergen, is het in het dal al sneeuwvrij. Wintersporters moeten de komende dagen dus eerst een lift nemen voordat ze de besneeuwde pistes aantreffen in het Zweedse skigebied. Vanaf de skilift is het nog een stukje lopen tot de geopende pistes. Op de officiële website van het skigebied wordt vermeld dat je kunt skiën tot het middenstation. Aan het einde van de skidag moet je de skilift weer terug naar het dal nemen.

Bekijk de actuele omstandigheden op de website!

Skigebied Riksgränsen

Skigebied Riksgränsen ligt zo’n 200 km boven de poolcirkel, in het noorden van Zweden. Zo noordelijk op de wereld gaan ze nu over van mega korte dagen naar extreem lange dagen en inmiddels wordt het er bijna niet meer donker. Dat betekent dat je dus ’s nachts ook kunt skiën in de zon, de middernachtzon. Een unieke activiteit die zeker een plekje verdient op je wintersport bucket list. 

Wil je eens wat anders dan de Alpen, maar niet meteen tien uur in het vliegtuig zitten? Denk dan eens aan een wintersport in Zweden. Er zijn tal van skigebieden die met een paar uurtjes vliegen al te bereiken zijn. Ondanks dat deze skigebieden niet zo hoog liggen, liggen ze wel vrij noordelijk. Dat maakt dat ze ontzettend sneeuwzeker zijn! Tel daar de bijzondere uitzichten en de kans op het noorderlicht bij op en je snapt dat een wintersport in Zweden een bijzondere ervaring is. Benieuwd waar je heen kunt gaan? Wij hebben vijf fijne gebieden in Zweden voor je op een rijtje gezet.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in