Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In dit skigebied krijg je korting op je skipas als je reist met de trein

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Duurzaamheid is een belangrijk thema in veel skigebieden en daar hoort ook het vervoer bij. De trein is het meest duurzaam van alle vervoersmiddelen en om dit te promoten hebben ze in een aantal Franse wintersportbestemmingen nu een goede deal. In Morzine en Les Gets, onderdeel van Les Portes du Soleil, ontvang je korting op onder andere je skipas als je kiest voor een wintersport met de trein. Hoe dit werkt? En wat er nog meer voordelig is aan deze actie?

Korting met je treinkaartje Les Portes du Soleil

Volgens informatie uit het Franse Les Portes du Soleil bespaar je wel 7 tot 11 keer de hoeveelheid CO2 als je met de trein reist in vergelijking met het vliegtuig. We denken er misschien niet altijd over na, maar alleen al de reis van en naar de skigebieden is verantwoordelijk voor zo’n 70% van de totale uitstoot van de wintersport. Hierop besparen is dus een hele grote stap voor de toekomst. Overweeg jij een wintersport met de trein? Reizen naar Morzine, Avoriaz of Les Gets is nu extra voordelig. Daar hebben ze namelijk een nieuw initiatief: de AlpinExpress Pass. Met je treinkaartje kun je in deze bestemmingen profiteren van meerdere voordelen, waaronder in Morzine en Les Gets 10% korting op je skipas en ook in Avoriaz extra korting bij 40 aangesloten ondernemingen.

AlpinExpress Pass: zo werkt het

Om de ‘extra’ moeite voor een treinreis naar de Franse Alpen te compenseren, werken de wintersportplaatsen samen met lokale partners voor een interessante deal. Hoe dit werkt? Je boekt je treinticket naar de regio en stuurt je aankoopbewijs met aanvullende informatie via een mailtje door. Zodra dit is ontvangen, krijg je een persoonlijk PDF-certificaat. Dit certificaat kun je gebruiken bij alle overige boekingen. Met het certificaat krijg je korting op onder andere je accommodatie, skipas, transfer van en naar het treinstation en in de skiverhuur. Ook tijdens het verblijf is het handig om dit certificaat op je telefoon te hebben voor eventuele kortingsacties.

Met de trein naar de Franse Alpen

Wil jij met de trein op wintersport naar Morzine, Les Gets of Avoriaz? Het treinstation dat het meest gunstig gelegen is voor een wintersport in Les Portes du Soleil is Cluses. Vanaf station Utrecht duurt een treinreis naar dit station ongeveer 10 uur, dit is een vergelijkbare reistijd als met de auto. Er zijn verschillende treinen en verbindingen die je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld met de Ski Thalys of NS International naar de wintersportdorpen reizen. Je reist via Parijs en Lyon naar Genève om uiteindelijk uit te komen in Cluses. Vanaf hier kun je een transfer (met korting) boeken om in de wintersportplaatsen aan te komen.

Lees ook: Reisverslag – zo is het om duurzaam te wintersporten in Morzine/Avoriaz

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in