Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze skigebieden kun je ook na Pasen nog wintersporten

Wintersportredacteur

Pasen valt dit jaar vroeg en dat betekent dat het een nog heerlijke periode is om de latten onder te binden. Gisteren heeft het flink gesneeuwd aan de zuidkant van de Alpen en ook dit weekend komt er nog een verse laag aan. De condities zijn op hoogte dus perfect om ook na Pasen nog eens te wintersporten. Maar, waar zijn de pistes dan nog geopend? Dat hebben we per Alpenland voor je uitgezocht.

Na Pasen nog wintersporten in Zwitserland

In de Zwitserse Alpen is op sommige plekken echt onwijs veel sneeuw gevallen de afgelopen maand. Vooral in de regio rond Saas-Fee zijn er nog eens meters sneeuw gevallen. Het einde van dit skiseizoen 2023/2024 is echt ideaal in veel Zwitserse skigebieden. Overweeg je nog een tripje naar de sneeuw? Dan kun je onder andere nog in deze grote en middelgrote skigebieden terecht:

› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland

Wintersporten na Pasen in Frankrijk

Ook de meeste Franse skigebieden zijn verwend met flink wat verse sneeuw de afgelopen tijd. Waar sommige skigebieden kiezen om niet te verlengen en het skiseizoen gewoon te beëindigen, zijn er ook een paar die verlengen. De sneeuwval was erg lokaal en daardoor zijn de verschillen qua sneeuwhoeveelheden groot. Sommige bestemmingen verdrinken in de poedersneeuw, anderen hebben een gebrek. Onder andere hier kun je wel nog terecht en zelfs tot na Pasen wintersporten:

› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Hier kun je nog terecht in Italië na Pasen

Ook in Italië kun je nog heerlijk afdalen in de hooggelegen skigebieden. Ook deze skigebieden liggen aan de zuidkant van de Alpen en hebben dus geprofiteerd van de verse sneeuwval van de afgelopen weken. Bovenin de skigebieden is het nog erg winters! Perfect voor een wintersport in april. Deze bekende skigebieden zijn ook na Pasen nog open:

› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Italië

Nog lang geopende skigebieden in Oostenrijk

In de Noord-Alpen was het vooral mild de afgelopen maanden. Alleen bovenin de skigebieden is er steeds weer een vers laagje sneeuw gevallen. Dit betekent dat de dalen en eigenlijk tot 1500 meter al behoorlijk groen zijn. Wil je nog wintersporten na Pasen in Oostenrijk, dan moet je het hogerop opzoeken. Kies bijvoorbeeld een gletsjer of skigebieden met veel aanbod boven de 2000 meter hoogte. Daar is de sneeuw nog fijn en kun je nog erg lekker skiën/snowboarden. Enkele voorbeelden hieronder, maar er zijn er nog meer:

› Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Missen wij volgens jou nog belangrijke skigebieden waar je na Pasen nog goed kan wintersporten? Laat het ons weten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in