Nieuwsalert per mail ontvangen

ICEdot technologie in Shred helm kan je leven redden

SHRED ICEDOTDat helmen levens redden is geen nieuwtje, dat is de reden dat we ze op hebben. De manier waarop de Shred helmen je leven kunnen redden is wél bijzonder. Dankzij de ICEdot technologie bevatten ze je persoonlijke informatie, waaronder je allergieën en medicatie. 

Hoe werkt het?
Bij aankoop van de helm registreer je de details van de helm eigenaar via de ICEdot website. Hierbij wordt er gevraagd naar eventuele medicatie, allergieën en contactgegevens van personen die je wilt alarmeren in geval van nood. Deze informatie wordt dan gekoppeld aan een unieke ID en wordt veilig opgeslagen. De unieke ID staat achter op de helm en is daarom direct af te lezen door hulpverleners.

Als jij, je kind of iemand anders waarvan je houdt gewond is geraakt bij een ongeval kan een hulpverlener een centraal telefoonnummer sms’en met de unieke code en zo toegang krijgen tot de persoonlijke gegevens van de gewonde. Ook is het mogelijk om direct de ICE-contacten te laten waarschuwen.

Shred
ICEdot en Shred zijn een samenwerking aangegaan waardoor op Shred helmen een ICEdot sticker is te vinden. Dus mocht je een helm gaan kopen deze winter voor jezelf of voor iemand anders, neem dit gegeven dan in ieder geval even mee. In de onderstaande video vind je meer informatie over de samenwerking.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in