Nieuwsalert per mail ontvangen

Hulpmiddel om te leren skien: Hookease

Wintersportredacteur

Je ziet ze wel eens voorbij komen, de ouders die hun kinderen met een tuigje vasthouden om ze te controleren tijdens het skiën. Het is één van de bekendste attributen om kleine kinderen te leren skiën. Net zoals je vroeger leerde schaatsen met een houten stoel, zijn er ook om te leren skiën talloze hulpmiddelen. In skischolen wordt nogal eens gebruik gemaakt van een klemmetje om de voorkant van de ski’s bij elkaar te houden. Die klemmetjes zijn er in zowel hard plastic als elastiek en van verschillende producten. Een nog iets minder bekend, maar minstens zo interessant product is het broertje van deze klem: de Hookease.

Hookease 

Met de Hookease controleer je niet de voorkant van de ski, maar juist de achterkant. Hiermee laat je de leerling ervaren hoe het is om een pizzapunt te maken door de achterkanten van elkaar af te brengen. Zodoende controleer je de snelheid en kun je zelfs bochten maken. Zowel kinderen als volwassenen kunnen baat hebben bij de Hookease en zelfs voor vergevorderden kan het een goede oplossing zijn bij het achteruit leren skiën.

 

Handig hulpmiddel

Het principe is heel simpel, evenals het productontwerp. Om elke ski draai je een klem en op je eigen stokken monteer je binnen enkele seconden een haak. Tijdens het skiën haak je de stokken aan de skiklemmen en kun je de ski’s van je voorganger controleren. Persoonlijk denk ik dat het één van de betere producten op de markt is voor skileraren. In tegenstelling tot de klemmetjes aan de voorkant en het harnas kun je met de Hookease namelijk echt je leerling in de juiste positie dwingen. Bekijk het onderstaande filmpje eens voor een impressie.

Voor meer informatie: Hookease.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in