Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Hotels dicht: man reist 1200 km in één dag voor een paar uur skiën

Wintersportredacteur

Een man uit het Oostenrijkse Wenen had wel erg veel zin om te skiën. Voor slechts één dag op de pistes van See im Paznaun heeft hij maar liefst 1200 km afgelegd. Hij was daartoe genoodzaakt vanwege de coronamaatregelen. Laten we maar zeggen dat je skifans hebt én skifans.

Natuurlijk is het zo dat wij ook minimaal 900 km rijden om te kunnen skiën in de Alpen, maar dan blijven we wel meteen een week en gaan we niet meteen dezelfde avond weer terug…

Lange reis

De Weense Dieter had ontzettend veel zin in een fijne dag op de pistes. Al meer dan 10 jaar reist hij daarvoor naar de andere kant van Oostenrijk. Naar eigen zeggen omdat er bij hem in de buurt weinig te beleven valt en hij de skigebieden in het oosten van het land niet veel soeps vindt. Voor deze week stond er een bijzondere reis op de planning, omdat de coronamaatregelen het niet toestaan dat hotels openen voor toeristen. Overnachten in een skigebied naar keuze zat er dus niet in, maar dat weerhield Dieter er niet van om toch af te reizen naar See im Paznaun.

Dinsdagavond om 22.55 uur stapte hij in de nachttrein. Om 06.18 uur kwam hij aan op het station in Landeck, waarna hij de bus naar See pakte. Na een dag val gas skiën op de pistes, legde Dieter dezelfde reis weer af terug naar huis. Uiteraard nam hij daarbij alle geldende coronaregels in acht, waaronder de negatieve coronatest.

Bijzonder verhaal

See is op dit moment het enige skigebied in Paznaun dat de hele week geopend is. Dieter trok al meteen de aandacht toen hij ’s ochtends vroeg op zoek ging naar de kassa’s van de skiliften. Eenmaal daar raakte hij met het personeel aan de praat en kwamen ze er door zijn dialect achter waar hij vandaan kwam. Er werd verbaasd gereageerd. Het is een bijzonder verhaal, maar we snappen Dieter heel goed!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in