Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Hoge boetes in Oostenrijkse skigebieden na controles financiële politie

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen tijd zijn er verschillende controles uitgevoerd door de in Karinthië, Steiermark, Tirol en Vorarlberg door de financiële politie in de toerismesector. Talloze overtredingen zijn ontdekt en beboet. Onder andere skileraren, skischolen, horecagelegenheden, accommodaties en liftmaatschappijen zijn gecontroleerd of ze zich aan de regels houden.

Controles financiële politie

In totaal zijn er 31 bedrijven en 260 medewerkers onder de loep genomen door de politie in Tirol en Vorarlberg. De uitkomst: 62 ontdekte overtredingen en 7 aangiftes bij de financiële recherche in de Oostenrijkse deelstaten. Verschillende werknemers en bedrijven die te maken hebben met de wintersportsector zijn gecontroleerd. Denk hierbij aan skileraren, skischolen, maar ook bijvoorbeeld medewerkers van de skiliftmaatschappijen. De minister van financiën benadrukt dat ze met deze controles eerlijke bedrijven willen beschermen.

Ook is er controle geweest bij grote events in de wintersportsector. Maar liefst 34 bedrijven en 215 medewerkers zijn bekeken. Hier zijn meerdere meldingen gemaakt voor het overtreden van wetten zoals het minimumloon, algemene verzekering, werken in het buitenland, etc. Ook werd € 8670,- aan belastingachterstanden in beslag genomen.

Lees ook: Financiële politie int € 36.000,- aan boetes tijdens de Hahnenkamm-Rennen

Niet volgens de regels

Uit de onderzoeken is gebleken dat verschillende bedrijven hun medewerkers niet goed inschrijven en daardoor zijn ze niet aangemeld voor sociale zekerheid en aanvullende verzekeringen. De bedrijven waarbij dit is opgemerkt kunnen een boete verwachten. De meeste gevallen waren in Tirol.

Een niet aangemelde skileraar

In Kitzbühel werd een skileraar met Roemeense afkomst ontdekt die niet goed was ingeschreven bij de Tiroler Skilerarenvereniging. Hij bood zijn diensten aan via social media, maar dus blijkbaar op illegale wijze. Nu het onderzoek is afgerond kan hij een hoge boete verwachten, ook moet hij waarschijnlijk aanvullende betalingen doen voor de diensten die hij al heeft geleverd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in