Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Financiële politie int € 36.000,- aan boetes tijdens de Hahnenkamm-Rennen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen dagen stonden voor Kitzbühel in het teken van de jaarlijkse Hahnenkamm-Rennen. De World Cup wedstrijden zijn ontzettend populair vanwege de hoge moeilijkheidsgraad en bij de organisatie met zoveel publiek komt veel kijken. Ook de financiële politie is actief geweest. Wat blijkt, er zijn 42 boetes uitgedeeld aan bedrijven met een totale waarde van € 36.000,-.

Grote controle tijdens de Hahnenkamm-Rennen

De financiële politie is de afgelopen dagen actief geweest in Kitzbühel. Terwijl het publiek volop genoot van het spektakel, waren de Tiroolse teams van de politie bezig met controles. Vooral medewerkers van beveiligingsbedrijven, taxibedrijven, horecagelegenheden en standhouders werden onder de loep genomen. 12 politieagenten controleerden samen 16 bedrijven en 99 werknemers. Er zijn allerlei overtredingen geconstateerd die te maken hebben met belastingachterstanden, de wetgeving rondom medewerkers en handelsregels.

Flink veel boetes

Verschillende bedrijven kunnen boetes van bijna € 10.000,- verwachten. In totaal zijn er 42 meldingen van overtredingen gedaan en daarbij komt het totale bedrag uit op zo’n € 36.000,-. De Hahnenkamm-Rennen is een gigantisch evenement met internationale uitstraling, daardoor is het ook erg belangrijk voor de regionale economische sector. De minister van Financiën benadrukt dat ze met dit werk eerlijke bedrijven willen beschermen.

Hahnenkamm-Rennen 2024

De slalom en afdalingen zijn geskied op de Streif en Ganslernhang afgelopen weekend. Vrijdag en zaterdag was het tijd voor de afdalingen en zondag kwamen de slalom skiërs in actie tijdens twee runs. De Fransman Cyprien Sarrazin kwam als grote winnaar naar voren dit weekend. Hij won beide afdalingswedstrijden tijdens de Hahnenkamm-Rennen 2024. De wedstrijdskiër schreef geschiedenis! Sarrazin is de achtste ter wereld die beide titels in één weekend wint, daarnaast is hij de tweede wedstrijdskiër uit Frankrijk die dit voor elkaar heeft gekregen. Hij nam op de ijzige piste veel risico en dit resulteerde in een bijzondere winst.

Bij de slalom won de Duitser Linus Strasser. Hij is de eerste Duitser in tien jaar die de slalom in Kitzbühel wint! Een bijzondere prestatie, want 40% van alle wedstrijdskiërs die startten, zijn niet over de finisch gekomen tijdens de eerste run. Dit laat maar weer zien hoe ontzettend moeilijk de piste is. Kristoffer Jakobsen uit Zweden behaalde de tweede plaats en de Zwitserse Daniel Yule stond op de derde trede van het podium. Benieuwd naar het prijzengeld van de Hahnenkamm-Rennen 2024? ›

Bekijk ook: Bizarre video: op mountainbike de Streif naar beneden knallen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in