Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe word je een freestyle skier?

Wereldwijd wordt de freestyle community steeds groter. Freestyle events schieten als paddestoelen uit de grond en het aantal skiërs met hun broek op hun knieën en een oversized t-shirt neemt eveneens toe. Voor jongeren is deze tak van de skisport vanwege het hoge spektakel gehalte en het stoere imago zeer aantrekkelijk. En dat is niet zo gek. Want zeg nu zelf, het is toch veel vetter om na afloop van je vakantie filmpjes van een 360 aan je vrienden te laten zien dan van een mooie Kurzschwung? Als je echter net zo goed wilt worden als de mannen en vrouwen in de professionele skifilms heb je een lange weg te gaan. 

Een backflip spring je niet van het ene op het andere moment. Hoewel alle trucs in de films zo simpel lijken, gaat er veel training aan vooraf. Net als het alpineskiën is het freestyle skiën inmiddels een professionele sport en daar horen ook professionele trainingen bij. Van jongs af aan kun je al trainingen volgen om je idool achterna te gaan. De BackYard Productions crew bestaat uit jongeren met een droom. Zij trainen keihard om de beste uit het vak te worden.

In dit filmpje zie je hoe de Noorse jeugd nieuwe tricks in de gymzaal oefent.

Het resultaat mag er zijn, want er zijn niet veel jongeren van hun leeftijd die dezelfde freestyleskills bezitten. Dit is een edit van hun afgelopen seizoen.

Ook in Nederland is het mogelijk om freestyle trainingen te volgen bij de indoor skibanen. Kijk op hun website voor meer informatie.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in