Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe werkt een sneeuwkanon?

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder sneeuwkanonnen in de skigebieden. Zeker de startperiode van het winterseizoen is de afgelopen jaren erg onzeker qua sneeuwval. De sneeuwkanonnen zijn dan ook vaak onze redding geweest. Maar hoe werkt een sneeuwkanon en wat komt er allemaal bij kijken? 

De werking van een sneeuwkanon is een complex proces. Op de pistes zien wij alleen het sneeuwkanon staan, maar daarachter schuilt uiteraard veel meer. Technieken waar de meeste wintersporters zich helemaal niet van bewust zijn.

Hoe werkt een sneeuwkanon?

Om dit proces duidelijk te maken heeft sneeuwkanon fabrikant DemacLenko een video ontwikkeld waarbij de apparaten, die betrokken zijn bij het proces, uitgelicht worden. Een interessante video waarbij je goed kunt zien dat er meer komt kijken dan alleen het sneeuwkanon dat je ziet staan.

Soorten sneeuwkanonnen

Je hebt verschillende soorten sneeuwkanonnen in skigebieden. Zo kennen wij allemaal wel de sneeuwlans en het ventilatorkanon. Dit zijn dan ook de meest voorkomende sneeuwkanonnen in skigebieden. Wat voor verschillende soorten sneeuwkanonnen er allemaal zijn? Lees het onderstaande bericht dat wij hierover publiceerden in het verleden.

Sneeuwkanonnen! Wat voor soorten zijn er?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in