Nieuwsalert per mail ontvangen

Hoe kom je ook als vrienden terug van wintersport?

Wintersportredacteur

Iedere vriendengroep heeft ze wel: de snode plannenmakers, de uitvoerders en de wijzen. Samen komen ze tot lumineuze plannen, waarin ieder zijn rol heeft. Hoe gaat dat bij jou in de vriendengroep? En hoe zorg je ervoor dat je als vrienden de wintersport samen overleeft?

Wintersport. Naast het feit dat er dan keihard geskied/gesnowboard moet worden is het ook party-time tijdens de après-ski. Toch gebeurde het bijna dat jullie de bar uitgestuurd werden omdat het iets te bont werd. Behoed je voor de ideeën van de snode plannenmaker in de après-ski. Straks hang jij in de lampen of gordijnen te bungelen met je skischoenen aan. Of stap jij met ski’s onder je voeten de tent binnen? Je bent gewaarschuwd.. door de wijze!

Voorbereidingen

Ook tijdens de voorbereidingen komen de verschillende karakters om de hoek kijken. Tijdens de planavond voor de wintersport wordt er van alles bedacht wat er mee moet en wat de stijl wordt waarin jullie de pistes gaan bedwingen. De snode plannenmakers komen met hun inspiratie: dit keer in fout skipak, of allemaal eenzelfde combinatie? De uitvoerders haken er op in, zij hebben wel wat adresjes om goede outfits te scoren.

Ook over de accommodatie wordt natuurlijk zorgvuldig nagedacht: een ruim chalet biedt uitkomst: genoeg privacy voor iedereen, maar ook een ruime woonkamer om te genieten van elkaars gezelschap. Dan begint het natuurlijk: wat moet er nog meer mee? Naast een spelletje natuurlijk ook een flesje met een verwarmende versnapering. De wijze draagt ook aan dat het handig is iets voor het ontbijt mee te nemen en schrijft ook paracetamol op het lijstje.

Op locatie

En dan is het zover, alles is ingepakt, auto’s staan klaar en jullie zijn bijna vertrokken. De wijze vraagt nog een keer na: paspoort en goed humeur? Let’s go! Aangekomen bij het chalet regelt de wijze de sleutel ontvangst en haalt de skipassen op. Alles wordt vlot in het chalet gezet en een van je vrienden roept…Hey! Biertje?! Snel breng je je koffer naar je kamer en sprint naar de woonkamer…Cheers! Op een onvergetelijke en onbezorgde wintersport!

Ga je met vrienden op pad? Een paar praktische tips:

  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk ook aan je reisverzekering. Het wordt een kostbaar zaakje als er iets gebeurd en je blijkt niet goed verzekerd.
  • Spreek af wat je budget is: voor de accommodatie (meestal met skipas), eten & drinken en de après-ski. Als je weet wat je budget, reisperiode en andere wensen zijn, dan kunnen de reisadviseurs van Summit Travel een passende accommodatie voor je zoeken. Scheelt jou weer een hoop zoekwerk!
  • Ga eens iets bijzonders doen tijdens je wintersport. Iedere dag op de latten en daarna de bar in, dat kan zeker. Maar wat zou nu leuker zijn om ook eens iets volledig out-of-the-box te gaan doen? Check wat de mogelijkheden zijn op je bestemming. Wat denk je van een curling competitie, of avontuurlijke sneeuwschoen wandeltocht, of racen op het ijs?
  • Geniet van de tijd. Wintersportvakanties kunnen uiterst memorabel zijn, het zit ‘m meestal in de kleine dingen die een vakantie onvergetelijk maken. Houd die telefoon in je broekzak tijdens de après-ski, de foto’s worden er later op de avond niet beter op!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in