Nieuwsalert per mail ontvangen

Save lives! Draag je ski’s juist.

De afgelopen weken in Oostenrijk heb ik weer een aantal bijna-doodervaringen meegemaakt. Nu zou ik jullie graag hele stoere verhalen over off-piste skiën willen vertellen, maar dan zou ik liegen. Wandelend door het wonderschone Hinterglemm is het voor mij haast een sport geworden om rondslingerende ski’s een stokken van mede-wintersporters te ontwijken. Zelfs veel gevorderde skiërs hebben in al hun jaren op de latten nog geen makkelijke én veilige manier gevonden om hun ski’s te dragen. Vandaar dit online, gratis lesje: “Hoe draag ik mijn ski’s?” Die komt in de methodiek overigens nog voor het rechtdoor skiën en de pizzapunt.

Op het moment vraag je jezelf wellicht af wat voor nut het heeft om je ski’s anders te gaan dragen dan dat je op dit moment doet. Beslis voor jezelf of de volgende redenen belangrijk voor je zijn, maar dit zijn ze:
1. Het loopt makkelijker.
2. De kans dat je anderen onthoofdt is kleiner.
3. Je ziet eruit als een pro.

Als je nu nog steeds aan het lezen bent, ga ik ervan uit dat je geïnteresseerd bent in dé manier om je ski’s te dragen. Hieronder volgt daarom een heel simpele instructie.
1. Je ski’s horen in elkaar geschoven op één van je schouders.
2. De voorkant van je ski’s wijzen naar voren.
3. Je schouder zit voor de voorkant van je binding.
4. Druk met je ene hand de voorkant van je ski’s naar beneden, zodat je met de achterkant niemand raakt als je omdraait.
5. Zorg ervoor dat je de skistopper (dat uitsteeksel aan de onderkant van je ski) van de bovenste ski achter die van de onderste ski doet. Zo voorkom je dat de bovenste ski er steeds af glijdt.
6. Houd je skistokken in je vrije hand om eventueel op te steunen.

That’s all! Ben je er nu achter gekomen dat je al jaren je ski’s op de veilige en makkelijke manier draagt? Helemaal goed! Ben je erachter gekomen dat jij degene bent waarvoor andere mensen moeten oppassen? Probeer dan de ski’s eens op deze manier te dragen. Kijk gerust even naar de foto voor een voorbeeld.


Save lives! Draag je ski’s juist.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in