Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

GETEST: alle voor- en nadelen van verwarmde skisokken van € 50,-

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Ben jij ook zo een koukleum tijdens de wintersport of ken jij iemand die altijd koude voeten heeft tijdens het skiën? Dan wil ik je graag wijzen op skisokken met ingebouwde verwarming. Zelf heb ik verwarmde skisokken van € 50,- getest en in dit blog vertel ik je alle details. Voor welke vriend of vriendin zou dit de perfecte oplossing zijn?

Verwarmde skisokken

Koude voeten tijdens de wintersportvakantie zijn echt niet lekker. In de skilift probeer je met veel moeite beweging te krijgen in je tenen, maar door de extreem koude temperaturen is het al te laat. Een pauze in het dichtstbijzijnde restaurant of dalstation is noodzakelijk, terwijl je net zo lekker aan het skiën was. Met de verwarmde skisokken komt er een einde aan dit probleem. Geen gezeur meer met koude voeten en een hele dag genieten van de heerlijke pistes. Ook als het koud is!

Ook interessant: De beste thermokleding voor de wintersport

Verwarmde skisokken getest!

Afgelopen wintersport heb ik de keuze gemaakt om verwarmde skisokken aan te schaffen en heb deze getest. Ik had nog nooit zulk soort skisokken gedragen maar heb het wel snel koud, daarom was ik erg benieuwd. Tijdens mijn week skiën heb ik de sokken twee keer gedragen, op de koudste dagen. De temperatuur daalde op een bewolkte dag richting de -12 graden en toen kon ik de verwarmde skisokken goed gebruiken. Omdat dit soort skisokken over het algemeen erg prijzig zijn, heb ik ervoor gekozen om een van de goedkopere opties te testen. Ik wilde weten of deze van € 50,- het aanschaffen waard zijn!

De skisokken zijn niet extreem dik, maar ook niet dun. Ze zijn dikker dan een ‘gewone’ sok, maar ook niet zo dik als echte wollen sokken. Je hebt voor de skisokken dus wel ruimte nodig in je skischoenen. Als je alleen compressiesokken gewend bent, dan zullen deze te dik zijn voor jou. Ben je echter dikkere skisokken gewend, dan kun je ze zeker eens proberen.

Positieve punten

Al met al zijn de skisokken goed bevallen! Ze hebben mijn voeten heerlijk verwarmd en voor die paar uurtjes dat mijn tenen weer ontdooid waren, waren ze het helemaal waard. De accu’s zijn gemakkelijk op te laden en kunnen met een USB in een stekker gestoken worden. Na het gebruik heb ik de accu’s elke keer in de nacht opgeladen, de volgende dag waren ze weer helemaal vol. Wat ook fijn is aan deze sokken, is dat je helemaal geen last hebt van de accu’s in de skisokken. Je stopt de kleine accu’s aan de bovenkant van de sokken in een soort zakje en daaroverheen trek je je skibroek. Tijdens het skiën voel je dit helemaal niet. Wil je de verwarmde skisokken aanzetten? Dan klik je op de bovenkant van de accu en dan springt de verwarming aan. Er zijn drie verschillende standen die je aan kunt zetten. Binnen enkele seconden voelde ik al dat mijn voeten warmer werden. Na de wintersport heb ik de skisokken gewassen, dit ging gemakkelijk volgens de voorschriften.

Negatieve opmerkingen

Wat mij tegenviel aan deze verwarmde skisokken was dat de accu maar een paar uurtjes meeging op de hoogste stand. Ik heb de sokken gebruikt op stand de hoogste stand en voor een hele dag warme voeten waren de accu’s dus niet sterk genoeg. Ook was het draadje dat in de skisokken van de accu’s naar de tenen loopt te voelen in de skischoen. Voor één dag gebruik was dit niet erg, maar toen ik de skisokken voor een tweede dag achtereenvolgend aan wilde doen, voelde ik een drukplek ontstaan. Mijn twee negatieve punten over deze verwarmde skisokken van € 50,- zijn waarschijnlijk te wijten aan de prijs-kwaliteitverhouding.

Nadelen en voordelen op een rijtje

Voordelen van verwarmde skisokkenNadelen van de skisokken met verwarming
Heerlijke warme voetenRedelijk korte accuduur (ongeveer drie uur op stand 3)
Niet al te duurDraadje te voelen in de skischoen
Accu’s oplaadbaar
Wasbaar
Binnen enkele seconden warm

Al met al dus meer plus- dan minpunten aan de skisokken met ingebouwde verwarming van € 50,-. Voor een warmte boost voor je tenen van korte duur zijn de skisokken aan te raden. Wil je de hele dag warme voeten? Dan moet je misschien meer geld investeren.

Verschillende prijscategorieën verwarmde skisokken

Ik heb skisokken met ingebouwde verwarming getest van ongeveer € 50,-, maar er zijn natuurlijk nog veel meer modellen. Als je in de wereld van de verwarmde skisok duikt, vind je erg veel opties! De prijzen verschillen van € 30,- tot € 240,-. Zoals je misschien al verwacht is de kwaliteit afhankelijk van de prijscategorie. Alle producten zullen je voeten verwarmen op koude dagen, maar de sokken van betere kwaliteit zullen dit beter, sneller en waarschijnlijk langer doen. Ook zal de kwaliteit van de skisok zelf verbeteren naarmate meer geld je aan het product uitgeeft, is mijn verwachting. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, was ik niet helemaal tevreden met de drukpunten die de skisok in mijn skischoen veroorzaakte. Ik ga ervan uit dat dit niet zo is bij verwarmde skisokken met een hogere prijs, maar zeker weten doe ik het nog niet. Dat moet een volgende test uitwijzen.

Dit zijn enkele modellen verwarmde skisokken:

Wat je ook kunt testen tegen koude voeten zijn:
› Mini inleg voetenwarmers
› Technische compressie skisokken voor betere bloeddoorstroming

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in