Nieuwsalert per mail ontvangen

Hét systeem voor de perfecte pistes

Toerisme is voor Oostenrijk de nummer 1 inkomstenbron. Het is voor het land van essentieel belang om dit in stand te houden. Voor de winterperiode worden er jaarlijks miljoenen euro’s geïnvesteerd in nieuwe liften, verbetering van de infrastructuur en de aanleg van nieuwe pistes en verbindingen. Toch blijft sneeuw het belangrijkste onderdeel, want zonder sneeuw kunnen zowel de skiliften als de shops, barretjes en hotels de deuren sluiten. Om sneeuw te garanderen heeft ARENA SlopeManagement een systeem ontwikkeld waarbij de pistes van december tot eind april in goede conditie blijven. Hoe dit werkt?

Waar zouden wij tegenwoordig zonder techniek zijn? Het antwoord op deze vraag blijkt uit het product dat ARENA ontwikkeld heeft.

Hoe werkt het ARENA systeem?

Over de technische ins en outs weten wij ook niet genoeg, maar dat we hierdoor eerder en langer kunnen genieten van de pistes is een zekerheid. De video legt in Jip en Janneke taal uit hoe het systeem werkt. Hierin zie je duidelijk dat de shops, bars, hotels en skiliften afhankelijk van elkaar zijn en één gezamenlijke bedreiging hebben: de klimaatverandering en het tekort aan sneeuw!

SkiWelt ook geïnteresseerd

Via officiële kanalen heeft het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental laten weten ook in zee te gaan met het ARENA SlopeManagement systeem. Hierbij worden de pistes van Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchasau, Scheffau, Soll en Westendorf nog sneeuwzekerder.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in